Fotbal-swing la Suceava

Lumea fotbalului sucevean a devenit de câteva zile o bălăcăreală generală, o gârlă în care se scaldă porcii, un film cu swingeri în care aşa-zişii oameni de fotbal din târg şi-o trag între ei. În rolurile principale:

Cipri Anton – în rolul de futălău al fotbalului sucevean; acest Midas al sportului local care orice atinge transformă în rahat; omul sodomizat de soartă şi de presă, trompeta care anunţa ce gândeşte primarul.

Jean Radu – în rolul Nemuritorului; fanfaronul cu şapte mandate pe Areni, preparatorul fizic cu diplomă în atletism, spaima splinei pentru beţivii cu pretenţii de fotbalişti, omul maltratat sexual de galerie. De 2 ori.

John Prichici – în rolul amfitrionului; latifundiarul din Arbore, acest Ulise al transportului local, gazda campionatelor municipale de mâncat mici, negustorul de juniori, pimp-ul singurului ziarist local de sport.

Gabi Todirashcu – în rolul prostituatei, singura jurnalizdă versată din Suceava, amanta lui Prichici în escapadele Sporting-ului în presă, omul care l-a descheiat la şliţ pe Anton pe 200 de milioane de galbeni.

Lutzu Moldovan – în dublu rol; procuratorul de folcloriste pentru arbitrii, omul duplicitar, sărac şi cinstit ca Iliescu, singurul preşedinte sănătos tun care a demisionat din motive medicale. Salvatorul curului lui Radu.

Costică Bujoreanu – în rolul băiatului de la benzinărie; membru al clanului Baticuţ, latifundiarul de la Zimbru, omul care nu apare în acte la Rapid dar negociază vânzarea echipei, afacerist de ocazie la primărie.

Ivan Lungu – în rolul lui Pavelică, gospodarul-şef al satului care împarte bani pe criteriul performanţei ălora care oferă cele mai mari comisioane, omul care se iubeşte cu toate personajele, pe rând, când vrea.

Închid ăştia toţi lumina şi – după vreo 15 minute – Nemuritorul nervos tare zice:
– Aprindeţi, ba, dracului lumina aia, şi hai să ne organizăm că e a două oară când iau muie!

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Fotbal-swing la Suceava"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*