Foresta se consideră discriminată de FRF. „Noi de ce să nu jucăm baraj? Ne vom cauta dreptatea în instanțe!”

Federatia Romana de Fotbal a propus joi ca sezonul 2019/2020 al Ligii a III-a sa fie “inghetat”, dupa ce 75% dintre cluburile participante au transmis ca nu pot continua campionatul in conditiile impuse de protocolul emis de autoritati. Printre echipele care nu au fost de acord cu aceasta decizie se numara si Foresta Suceava, care ar fi vrut ca Federatia sa-i ofere macar sansa disputarii unui baraj de promovare contra celor de la Aerostar Bacau, asa cum se va intampla in trei dintre cele cinci serii ale Ligii a III-a.

În urma videoconferintei avute cu reprezentantii tuturor cluburilor din Liga a III-a si cu reprezentantii FRF, s-a decis înghetarea campionatului Ligii a III-a. Foresta Suceava s-a opus acestei decizii, dorind ca acest sezon sa se decida pe teren, tinând cont doar de meritul sportiv. Am înteles ca, în contextul actual, nu se poate continua campionatul si ne-am supus deciziei majoritatii. Concluziile videoconferintei au fost ca de la Liga a III-a sa nu retrogradeze nicio echipa, iar la promovare sa se joace un meci de baraj doar acolo unde distanta dintre locul 1 si locul 2 este de maximum trei puncte. În celelalte serii, unde distanta este mai mare de trei puncte (n.r. cazul seriei din care face parte Foresta) sa promoveze direct doar locul 1. Nu suntem de acord cu aceasta varianta, considerând ca FRF a discriminat clubul Foresta Suceava, luându-i sansa de a lupta pe teren, pâna la capat, pentru promovarea în Liga a II-a. Dupa ce variantele de continuare a campionatului au cazut, acum ne vedem pusi în situatia de a nu putea disputa nici macar un meci de baraj cu locul 1, din cauza unei decizii total gresite si discriminatorie a FRF”, se arata intr-un comunicat emis joi de conducerea clubului de pe Areni.

Mai mult, “galben-verzii” au anuntat, prin vocea presedintelui Andrei Ciutac, ca se vor adresa instantelor competente daca actuala varianta de incheiere a campionatului Ligii a III-a va fi aprobata de Comitetul Executiv al FRF. “Daca propunerile facute în videoconferinta vor fi aprobate de catre Comitetul Executiv în forma în care au fost prezentate de catre domnul presedinte Razvan Burleanu, consideram aceste decizii ca fiind luate în afara regulamentelor în vigoare, în totala contradictie cu spiritul de echitate între participante. In urma unei eventuale decizii aprobate în Comitetul Executiv, clubul Foresta Suceava îsi va cauta dreptatea în instantele competente, atât civile, cât si sportive”, a mai sustinut Ciutac pentru liga2.ro. Oficialul gruparii de pe Areni nu intelege pe ce criterii s-a decis ca anumite echipe de pe locul 2 – postura in care se afla si Foresta – sa joace baraj, iar altele nu. ”Nu accept ca eu, de pe locul 2, sa nu joc un baraj pentru ca s-au gândit ei ca doar unii pot da acest baraj, ca, vezi doamne, sunt la 7 puncte. În etapa 11 eram la 10 puncte si dupa etapa 15 am fost la patru puncte, deci în patru etape s-au ars sase puncte între Foresta si Aerostar. Acum, în 14 etape ramase, nu mai puteam recupera sapte puncte?”, a adaugat Andrei Ciutac, care a dat exemplul celor de la CSM Resita, formatie care a promovat la finalul sezonului trecut in Liga a II-a dupa ce a recuperat pe parcursul returului un handicap de opt puncte.


Foresta a invins de doua ori pe Aerostar Bacau in sezonul 2019/2020. Prima data in Cupa Romaniei, apoi in turul Ligii a III-a, ambele meciuri avand loc pe Areni.

COMENTARII:

1 Comentariu la "Foresta se consideră discriminată de FRF. „Noi de ce să nu jucăm baraj? Ne vom cauta dreptatea în instanțe!”"

  1. Nu,in 14 etape nu mai puteți recupera 7 puncte!Jucătorii sunt neplătiți,bani de la bugetul local nexam,așa că..succes in următoare ediție de liga a treia.Plus că majoritatea decide.

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*