Foresta s-a descurcat până acum cu 60% din bugetul promis de Primăria Suceava înainte de pandemie

Foresta se clasează la jumătatea sezonului pe unul dintre cele două locuri ce duc la barajul de promovare în Liga a II-a, chiar și în condițiile în care a beneficiat până acum doar de 60% din bugetul de 2.500.000 de lei promis de Primărie la începutul anului, înaintea apariției pandemiei de COVID-19.

Cu doar 11 meciuri oficiale programate pe parcursul acestui an calendaristic, gruparea de pe Areni este cu salariile la zi, dar președintele Andrei Ciutac recunoaște că situația s-ar putea înrăutății dacă “galben-verzii” nu vor primi și ultima tranșă de bani din buget. “Momentan suntem cu salariile la zi. Sperăm totuși ca municipalitatea să ne ajute pe final de an, pentru că mai este o parte din buget, undeva la 1.000.000 de lei, care nu a ajuns în conturile clubului. Din cauza pandemiei, este greu pentru toți și nu știm în ce măsura Primăria ne va putea sprijini cu bugetul integral, dar sperăm să terminăm acest an fără datorii către jucători. Pentru asta avem nevoie însă de rezultate. Dacă vom avea rezultate, cu siguranță muncipalitatea va rămâne alături noi. În ultimii ani, s-a promis mult din partea noastră, dar nu ne-am îndeplinit obiectivele. Acum, le-am explicat și jucătorilor că lumea nu va mai avea răbdare cu noi dacă nu vom ajunge la baraj și nu vom reuși să promovăm nici în acest sezon”, a spus Andrei Ciutac.

Se anunță schimbări în lot în pauza de iarnă

Președintele Forestei admite că vor exista schimbări în cadrul lotului în pauza de iarnă, în condițiile în care nu toți jucătorii s-au ridicat la nivelul așteptărilor. „Cu siguranță, vor apărea schimbări în lot, pentru că, să recunoaștem, sunt jucători care, din păcate, n-au dat randamentul așteptat. Trebuie să gândim și în perspectiva meciurilor de la barajul pentru promovare. Adversarii de acolo vor fi de un cu totul alt calibru față cei pe care i-am întâlnit în ultimele etape. Am văzut cu toții că în confruntările cu adversari mai bine cotați, cum au fost Ştiința Miroslava sau Şomuz Fălticeni, am avut probleme. Cu siguranță, avem nevoie de întăriri în cadrul lotului, astfel încât sincope precum cea de la Pașcani să nu mai apară”,  a mai spus Ciutac.

Derbyul cu Ştiința Miroslava se joacă în acest an

Cu cinci victorii și un egal în ultimele șase etape de campionat, Foresta mai are de disputat un singur meci în acest an, sâmbătă, la Miroslava, acolo unde un succes în fața gazdelor de la Ştiința ar propulsa trupa antrenată de sârbul Ivan Gvozdenovic pe primul loc în clasament. “Dacă privim prin prisma rezultatelor pe care le-am înregistrat în ultima perioadă, putem spune că ne avantajează faptul că prima etapă din retur se dispută acum. Dacă ne gândim însă că derbyul cu Miroslava s-ar putea juca la primăvară, cu unele întăriri în lotul nostru, putem spune că nu ne avantajează programarea. Trebuie însă să mergem acolo să jucăm și să câștigăm, să nu mai căutăm tot feluri de alibiuri” a adăugat Andrei Ciutac.

Stiinta Miroslava și Foresta sunt la egalitate de puncte înaintea confruntării directe de sâmbătă, cu mențiunea că gruparea ieșeană are un meci mai puțin disputat, restanța cu codasa CSM Pașcani.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Foresta s-a descurcat până acum cu 60% din bugetul promis de Primăria Suceava înainte de pandemie"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*