Foresta iese din impas cu ajutorul noilor investitori din Franţa şi Republica Moldova

Semne de viata pe Areni, unde Foresta se pregateste sa renasca din propria cenusa cu sprijinul a patru investitori straini, doi francezi si doi moldoveni.

Acestia au bagat deja o infuzie de peste 70.000 de euro in echipa, bani cu care s-au platit 80% din datoriile catre fostii jucatori si antrenori, iar zilele viitoare vor prelua in mod oficial fraiele Forestei. Anuntul a fost facut public de actualul presedintele al Consiliului de Administratie al clubului sucevean, Andrei Ciutac, care a explicat luni, intr-o conferinta de presa, si principalul motiv pentru care cei patru investitori, ale caror nume sunt tinute deocamdata secret, au ales Foresta, este vorba de numarul mare de spectatori prezent la meciurile de pe Areni. “Cei patru au venit de o saptamana si jumatate la Suceava si au cheltuit pana acum peste 70.000 de euro, bani cu care s-au achitat aproximativ 80% din datoriile catre fostii jucatori si antrenori. Era o problema stringenta, pentru ca ajunsesem intr-un moment in care riscam sa fim depunctati si sa ne interzica dreptul de a transfera si legitima jucatori. Sunt niste oameni de fotbal care au fost in discutii si cu alte cluburi din Romania, dar au ales Suceava datorita numarului mare de spectatori pe care ii avem la meciurile de pe teren propriu. Acum este doar o chestiune de zile pana cand vor semna actele finale si vor prelua in mod oficial clubul”, a anuntat Andrei Ciutac (foto), care are sanse mari sa ocupe functia de presedinte si in noua organigrama.

Urmatorul pas: achitarea datoriei catre Fisc

Urmatoarea problema pe care intentioneaza sa o rezolve oficialii de pe Areni este legata de datoria de 70.000 de euro pe care Foresta o are catre Fisc, datorie de cauza careia nu a putut accesa bugetul alocat in acest an de Primarie. “Am avut o discutie si cu domnul primar Ion Lungu. Dumnealui si-a afirmat toata sustinerea pentru Foresta, in timp ce noi ne-am luat angajamentul ca, in momentul in care vom achita datoria catre Finante si putem prezenta public acel certificat fiscal sa solicitam sprijinul Consiliului Local. Mizam pe un milion de lei in acest an de la municipalitate, dar daca ne mai incurcam mult, este posibil ca suma sa mai scada, mai ales ca deja se apropie luna septembrie. Stim cu totii ca bugetul de la Primarie este insuficent, dar pe langa acei bani, activitatea echipei va fi sustinuta de cei patru investitori, in asa fel incat sa nu mai avem problemele financiare din sezonul trecut”, a precizat Andrei Ciutac.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Foresta iese din impas cu ajutorul noilor investitori din Franţa şi Republica Moldova"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*