Florin Cristescu: “Mai mult de trei puncte nu ne pot lua cei de la ASA Târgu Mureş“

Foresta va alinia echipa de juniori si la cel de-al doilea meci oficial din noul sezon al Ligii a II-a, cel cu ASA Targu Mures, programat sambata, cu incepere de la ora 11.00, pe stadionul Areni. Pus in situatia de a trimite in teren aceiasi pusti de doar 16-17 ani, antrenorul principal Florin Cristescu considera ca elevii sai n-au prea multe de pierdut in fata fostei vicecampioane a Romaniei.

Chiar daca vom lua bataie, mai mult de trei puncte nu ne pot lua cei de la ASA Targu Mures. Sunt echipe care au deja -3 la adevar dupa ce au luat bataie acasa in prima etapa. E un meci pe care il jucam din respect pentru competitie. Am vazut ca am fost numiti Pancota II, dar vom incerca sa ne prezentam cat mai bine, tinand cont si de temperatura si de numele adversarului. Mi-as dori sa vina cat mai multa lume la stadion, sa sustina echipa, o echipa formata exclusiv din jucatori suceveni. Sunt tineri si merita incurajati, indiferent de rezultatul de pe tabela. Sper ca lumea sa inteleaga ca facem eforturi sa aveam in continuare o echipa de Liga a II-a la Suceava. Adevaratii suporteri se vor vedea sambata”, a declarat Florin Cristescu intr-o conferinta de presa.

Tehnicianul sucevean a ramas impresionat de atitudinea pe care au avut-o fanii Ripensiei la finalul meciului din prima etapa, pierdut de Foresta cu 0-16. “Daca in privinta rezultatului, deplasarea la Timisoara a fost un esec total, am ramas totusi impresionat de ceva. La finalul meciului, intreaga galerie a Ripensiei ne-a aplaudat la scena deschisa. Nu mi s-a intamplat asa ceva in intrega mea cariera”, a spus fostul capitan de la CSM Suceava.

Doi juniori au fost luati la Cernauti

Foresta a primit si cateva bete-n roate in incercarea de a se prezenta cu o echipa cat mai competitiva in primele etape. Conducerea Liceului cu Program Sportiv refuza sa mai cedeze jucatori pe Areni, iar doi dintre juniorii care au evoluat pentru Foresta la Timisoara au fost luati la Cernauti pentru a participa cu selectionata suceveana la Turneul “Celor patru regiuni”. “Si asa aveam un lot subtire. Acum am mai pierdut doi copii care au plecat la Cernauti, pentru ca se pare, pentru unii, este mai important acel turneu decat salvarea echipei de Liga a II-a. Eu nu vreau sa intru in conflict cu nimeni, dar la Cernauti pot sa ajunga in fiecare zi. Nu caut nici notorietate. Sunt un simplu angajat al clubului, cu doua pe zi si care nu si-a luat salariul din decembrie. Nu mi-am depus insa memoriu pentru am inteles perfect situatia actuala a clubului”, a spus Florin Cristescu.

Din pacate, aici la Suceava nu reusim niciodata sa renuntam la aceste orgolii personale. Singurii care s-au oferit sa ne ajute sunt cei de la clubul Omnia, fara de care astazi nu mai vorbeam de echipa Foresta Suceava”, a adaugat presedintele Consiliului de Administratie, Andrei Ciutac.

Startul acestei editii de campionat nu ne gaseste, din pacate, intr-o postura tocmai comoda, fiind nevoiti sa incepem intr-o formula inedita, cu grupa de juniori. Acesta este pretul pe care trebuie sa-l platim in acest moment pentru a spera ca Suceava va avea in continuare o echipa de Liga a II-a. Suntem intr-o situatie delicata. Meciul cu Targu Mures ar fi fost greu si daca aveam o echipa competitiva de Liga a II-a, cu atat mai mult cu cat, si sambata, pe teren se vor regasi aceiasi tineri cu care ne-am prezentat la Timisoara. Am mare incredere in acesti copii. Formeaza o generatie de exceptie si sunt convins ca o mare parte dintre ei vor evolua si pe viitor la echipa fanion”, a spus Andrei Ciutac.

Ziua si investitorul-fantoma pe Areni

In privinta cedarii clubului Foresta catre un investitor din afara orasului, oficialul sucevean a recunoscut ca lucrurile bat pasul pe loc. “Cred ca in aceasta vara am discutat cu peste 15 persoane care s-au aratat interesate de preluarea echipei Foresta, dar am preferat sa nu le dau numele pana nu s-ar fi concretizat ceva. Cei cu care am vorbit in ultimele zile par mai seriosi. Ne-au promis ca in cel mai scurt timp vor ajunge la Suceava si vom vedea ce este de facut ca acest club sa-si continue activitatea. Din acest motiv am decis sa incepem campionatul. Noi, membrii fondatori, nu am pus niciun fel de conditie celor care vor sa investeasca la Suceava. Nu am solicitat o suma de bani in schimbul cedarii clubului. Singurul lucru pe care le-am spus tuturor este legat de acele datorii de aproximativ 190.000 de euro pe care le are clubul. Daca cineva este dispus sa le achite, noi suntem dispusi sa plecam din Consiliul de Administratie, iar clubul sa continue intr-o noua formula. Italieni, moldoveni, nu conteaza, doar sa aiba intentii serioase” a precizat Ciutac.

Vor pune drepturile TV gaj la Finante

Presedintele gruparii de pe Areni nu a renuntat nici la ideea reesalonarii datoriei catre Fisc, pe care in incercarea de a o obtine este gata sa puna gaj inclusiv banii din drepturile tv pe actualul sezon. “In primul rand trebuie sa stingem acea datorie la Finante, sa incercam sa accesam bugetul si sa aducem niste jucatori care sa ne ajute sa ne indeplinim obiectivul, acela de a evita retrogradarea. Nu am renuntat nici la ideea de a reesalona datoriile pe care le avem catre Finante. Asteptam de la Federatie un exemplar din contractul de vanzare al drepturile de televizare. In momentul in care vom intra in posesia lui, vom merge la Finante cu acel contract si cu alte bunuri pe vrem sa le punem gaj. Fac pe aceasta cale un apel catre domnul director Petrica Ropota, catre domnul primar, catre Consiliul Local si catre toti oamenii care ne pot ajuta, sa facem un efort colectiv sa rezolvam aceasta problema”, a mai spus Andrei Ciutac.

COMENTARII:

6 Comentarii la "Florin Cristescu: “Mai mult de trei puncte nu ne pot lua cei de la ASA Târgu Mureş“"

  1. Cautiș Ovidiu | 10 august 2017 at 20:21 | Răspunde

    Este admirabil ceea ce faceți cu ceea ce aveți.În speranța unor vremuri mai bune vă puteți baza pentru sîmbătă pe adevărații suporteri, cei care sunt alături de echipă la bine dar mai ales la greu. Indiferent de rezultat sunteți și veți rămîne echipa noastră. Mult suuces!

  2. mai bine va desfiintati in plm

  3. Sigur ,,,,,la club deja se adună datorii ,sâmbătă alta umilință cu acesti copii ,cel mai prost ,si handicapat este Cristescu nare minte nici ca o gaină ,face Suceava de tot rasul ,asta pentru ca nu vine nimenea ,la Foresta să bage banul si desființarea e gata !!!!,,e mai bine să se termine aşa mascaradă ,şi Ciutac poate să plece în secunda – 0- ca nimica nu realizează ,mai mult ne face de CACAO -în acest oraș .

  4. Daca pun biletul 5 lei cred ca va veni lume. daca il vor pune 10 lei, cum a fost… nu stiu ce sa zic..:)

  5. Cat va fi fotbal pe Areni, indiferent de liga, voi merge! Platesc intrare, indiferent cat e biletul 5, 10 sau 50 de lei, indiferent de cine e in teren pentru ca asa mi se pare civilizat (nu ca alti bogati cu „mertanuri” care se fofilesc la intrare). Pe copiii astia ar trebui sa venim sa-i sustinem si sa-i aplaudam, parerea mea! S-a umplut stadionul doar cand a venit o clona obosita… Lasati fotbalul de la tv si veniti pe stadion!

  6. cum sa ajuns la aceasta datorie la finante? conducerea trbuie sa raspunda cu banii lor pt acoperirea datoriei.incopetenta e putin spus;nesimtire sau rea vointa? sa fie judecati de urgenta.

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*