Pe modelul Baia Mare

Echipa locală de handbal ar putea primi bani de la municipalitate pe modelul Baia Mare. Anunţul a fost făcut de primarul Ion Lungu, care a precizat că va purta în acest sens o discuţie cu rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare”, Valentin Popa.

Consiliul Local Baia Mare a alocat în acest an câte 14 miliarde de lei vechi pentru echipele de handbal masculin şi feminin, în baza unor contracte de susţinere financiară.

„În această dimineaţa voi avea o întâlnire cu domnul rector Popa legată de finanţarea handbalului. Am adus un model de contract de la Baia Mare. Am discutat cu domnul primar Cherecheş şi mi-a trimis un contract de la ei care se cheamă “Contract de susţinere financiară”. Sper să găsim o soluţie pentru că vrem să ajutăm echipa de handbal acum, mai ales că returul campionatului începe încă din acest an şi vrem să le dăm celor de acolo o gură de oxigen”, a spus Ion Lungu.

Primarul Sucevei agrează această metodă, mai ales că nu presupune foarte multe responsabilităţi pentru municipalitate.

“Eu am o rezervă faţă de modelul de contract care s-a vehiculat în Consiliul Local, ca noi să fim asociaţi la handbal. Ar însemna să dăm dare de seamă cum s-au cheltuit banii pe transferuri şi care sunt grilele jucătorilor. Este o activitate care nu ar trebui să fie a Primăriei, avem noi suficiente alte probleme pe cap”, a anunţat şeful administraţiei locale.

În final, Ion Lungu a ţinut să felicite divizionara secundă Rapid Suceava pentru egalul obţinut în etapa trecută: “Îi felicit pe cei de la Rapid Suceava pentru că au adus un punct foarte preţios de la Clinceni. Vreau să îi ajut în continuare, le-am dat recent un miliard şi le vom acorda bani în continuare. Vrem să punem bazele unei echipe bune de Liga a II-a la Suceava, iar prima ţintă a noastră este să ne salvăm de la retrogradare.”

COMENTARII:

7 Comentarii la "Pe modelul Baia Mare"

 1. HA,HA,HA,La un oras ca Suceava,tinta este salvarea dr la retrogadare…halal obietiv…
  Si demolarea treptata a stadionului Areni e un obiectiv principal,a ramas o capacitate disponibila de 5000 locuri,din 12000 locuri.

 2. Avand in vedere posibilitatea clubului si jucatorii tineri pe care ii avem , dar cu o dorinta mare de a face o echipa buna , e normal sa avem acest obiectiv .. Din pacate,multi vorbesc, putini cunosc. Doamne ajuta sa se gaseasca fonduri pentru a sustine echipa care chiar merita!
  Cred ca orice echipa , fie ea de handbal,fotbal s.a, la randul ei , a avut acest obiectiv . Oricum, speram sa fie din ce in ce mai bine pe viitor.

  • Eu vorbeam de fotbal,dar si cu handbalul este la fel.Unde este sala polivalenta?Echipa joaca in sala LPS din mila celor de acolo,iar capacitatea salii este de 300 locuri.Cunoscatoareo…

   • de ce naiba nu stai la fotbalul tau? | 23 octombrie 2013 at 20:49 | Răspunde

    capacitatea salii LPS este de 400 de locuri… nu e din nici o mila e doar o intelegere intre doua parti… in rest… daca ma cobor la nivelul tau ma bati la experienta… treci in CIP!

  • Eu vorbeam de fotbal,dar si cu handbalul este la fel.Unde este sala polivalenta?Echipa joaca in sala LPS din mila celor de acolo,iar capacitatea salii este de 300 locuri.Cunoscatoareo…

 3. Intreaba-i pe „edilii” orasului,cunoscatorule. Asa ca te rog , fara apelative de genul . Stiu/stim prea bine unde joaca echipa , din pacate … Dar daca unor persoane, sa nu dam nume, nu le pasa, noi nu avem ce face. Pacat de sportul sucevean..

  • Exact asta vroiam sa evidentiez si eu in primul comentariu,lipsa infrastructurii necesare pentru sportul de performanta,indiferent daca este fotbal sau handbal.

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*