Excursie de neuitat pentru patru suceveni

Trei juniori suceveni au avut parte de o experienta de neuitat la sfarsitul saptamanii trecute. Ionut Canea (Dorna), Albert Hofman (Juniorul Suceava) si Dragos Hreceniuc (Juniorul Suceava) au urmarit pe viu, din tribunele stadionului Nou Camp, partida dintre FC Barcelona si Real Sociedad, ultima a sezonului din Spania si totodata jocul de adio al mijlocasului Andreas Iniesta.

Insotiti de presedintele AJF Suceava, Ciprian Anton, cei trei pusti suceveni au ajuns in Catalonia prin intermediul programului “Performanta are viitor”, o actiune de selectie desfasurata de FRF in perioada august 2017 – aprilie 2018.

Astfel, în urma preselectiilor organizate la Constanta, Putna, Râmnicu-Sarat, Isalnita, Cugir si Chisineu-Cris, unsprezece jucatori cu vârste cuprinse între 10 si 14 ani au ajuns la Barcelona, unde au sustinut o sesiune de antrenament la baza Ciudad Deportiva Joan Gamper. Desfasurata la inceputul lunii octombrie a anului trecut, actiunea de preselectie de la Putna a adunat pe stadionul din localitatea suceveana un numar record de peste 600 de participanti. Reunirea echipei a avut loc la Centrul National de la Mogosoaia sub comanda celor trei scouteri ai proiectului, Ion Geolgau, Miodrag Belodedici si Jean Vladoiu pentru o sesiune de antrenament si o sedinta foto.

Câstigatorii au fost vizitati joia trecuta, în cantonamentul echipei nationale de la Mogosoaia, de Vlad Munteanu (manager operativ al loturilor nationale de tineret si juniori), Adrian Mihalcea (antrenor secund echipa nationala de fotbal a României), Ionel Gane (antrenor secund echipa nationala de fotbal a României) si de Nae Constantin (antrenor secund echipa nationala under 21).

Suntem impresionati de amploarea pe care proiectul Performanta Are Viitor a avut-o în aceasta editie tocmai încheiata. Ne bucura foarte mult ca eforturile Federatiei Române de Fotbal si ale Gillette conduc la descoperirea unor jucatori talentati carora, iata, le putem oferi sansa sa ia contact cu fotbalul de performanta si sa se faca remarcati. Speram sa îi vedem pe cât mai multi dintre ei la echipele nationale cât mai curând!”, a declarat Ion Geolgau, manager al Departamentului de Scouting al FRF.

 

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Excursie de neuitat pentru patru suceveni"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*