Echipa de minihandbal mixt a Școlii ”Ion Creangă” Suceava – campioană națională

minihandbal Scoala Ion Creanga 2017

In perioada 15-18 iunie 2017 s-a desfasurat la Cluj-Napoca faza națională a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, la minihandbal mixt. Inclusă pentru prima dată în calendarul competițional al Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, această disciplină sportivă se adresează copiilor născuți în anul 2005 și mai mici, elevi ai ciclului primar.

La etapa națională a O.N.S.S. au participat 8 echipe, care au fost repartizate in urma tragerii la sorți în două grupe. Campioana zonei Moldovei a câștigat grupa A a turneului, cu trei victorii în trei partide, semifinala cu reprezentanta județului Hunedoara și mai apoi finala mare a competiției, unde a învins Școala Gimnazială ”Nicolae Iorga” din Baia Mare.

Această primă ediție a O.N.S.Ș. la minihandbal mixt a fost o reușită, dacă e să ținem cont de entuziasmul participanților și de spectacolul oferit. Cheltuielile de arbitraj, cazare și masă au fost suportate de Federația Română de Handbal iar cele de asistență medicală, amenajare teren, consumabile și premii (diplome, medalii, cupe) au fost suportate de Ministerul Educației Naționale. Este de apreciat efortul profesorilor din Cluj Napoca, membri ai comisiei de organizare, care au făcut tot posibilul ca micii sportivi să poată juca în cele mai bune condiții.

Lotul echipei campioane a fost alcătuit din: Codrin Dascălu, Andrei Rață, Claudio Zaharia, David Cota, Cătălin Mujdei, Beatrice Sandu, Sabina Apetri, Alexia Robu, Narcisa Isopescu și Rareș Ostafe; profesorii coordonatori ai echipei sunt Alexandrina Jijie și Daniel Ceobanu.

Pe lângă titlul de campioană națională delegația Sucevei și-a trecut în palmares și titlul de ”Cel mai bun portar” – Claudio Zaharia, ”Cel mai tehnic jucător” – Codrin Dascălu, ”Cel mai tânăr jucător” – Rareș Ostafe, ”Cea mai tânără jucătoare” – Beatrice Sandu. Golgheterul echipei sucevene a fost Cătălin Mujdei, căruia i-au lipsit doar câteva goluri penru a obține titlul de golgheter al turneului.

”Fiind prima dată când această disciplină a fost inclusă în calendarul O.N.S.Ș. au existat câteva aspecte (organizatorice) care ar fi avut nevoie de unele îmbunătățiri. Trebuie să remarc efortul depus de profesorii din comisia de organizare, și îi amintesc în special pe domnii profesori Mircea Boncuț și Constantin Căldare, care ne-au făcut să uităm de aceste mici neajunsuri. Speram la o mai mare implicare din partea federației, dacă e să ținem cont de problemele cu care se confruntă sportul românesc în ultimii ani; ar fi bine ca atenția acestora să se îndrepte mai mult spre grupele de copii, dacă se urmărește performanța la nivel înalt. Doresc să-i felicit din toată inima pe micii noștri sportivi, care au luptat pâna în ultima clipă a turneului pentru medalia de aur; apreciez puterea lor de concentrare, sportivitatea și dăruirea de care au dat dovadă. Aș vrea să dedic această victorie tatălui meu, mai ales că în ziua finalei s-au împlinit șase luni de când a plecat spre o lume mai bună… Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături, mai ales părinților micilor sportivi, care ne-au încurajat în permanență, de la distanță sau de la fața locului, conducerii Școlii ”Ion Creangă” reprezentată de dl. director Constantin Mărgineanu, dar și prietenilor de la CSU Suceava, care au crezut în noi. La acest frumos moment din viața sportivilor noștri și-au mai adus contribuția colegii Gheorghe Gheorghiu, Vasile Boca, Ionuț Grețcan, Daniel Ionasciuc și Ionuț Beșliu, și pentru acest lucru le mulțumesc! Copiilor le doresc vacanță plăcută și să nu uite că handbalul ne aduce împreună!”, a declarat conducătorul oficial al delegației, prof. Alexandrina Jijie.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Echipa de minihandbal mixt a Școlii ”Ion Creangă” Suceava – campioană națională"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*