Eşafodul portocaliu

Dănuţ Chidoveţ

O parodie pe gazon, fotbalul sucevean se joacă de câteva zile intre Curtea de Conturi şi Procuratură. Tribunul portocaliu s-a lepădat de complici şi a ordonat de la balcon: să se taie in carne vie! Şi după o săptămână in care yesmenii din presă au intocmit un adevărat rechizitoriu asupra situaţiei de la Cetatea, Ion Lungu se pregăteşte să coboare incă odată eşafodul din podul primăriei.

La finalul unui sezon in care şi-a umplut gura cu seminţe, injuri, lacrimi şi speranţe, poporului microbist i se oferă un nou ţap ispăşitor ca jertfă. La două luni de la sacrificarea lui Ovidiu Murariu, zgura Areniului miroase din nou a sânge şi a praf de puşcă.

O mână nu spală insă pe alta, iar caracterele politicenilor nu se vindecă in şedintele de Consiliu. Indiferent de culoarea pionilor din primul rând, Cetatea va rămâne in continuare o victimă a promisiunilor şi a indiferenţei administraţiei locale.

Pentru inceput, schimbarea orânduirii de pe Areni va fi simţită doar vineri seara, la sindrofiile organizate in cinstea fluieraşilor sau adversarilor de peste noapte. Bezelele vor fi inlocuite cu eugenii, şpriţul cu apa plată, plicurile cu strângerile de mână, folcloristele cu copiii de mingi, iar reverenţele oficialilor suceveni vor insemna o simpla mişcare a degetului mijlociu.

Cel puţin, vom retrograda cu iluzia că am trăit intr-un fotbal mai igienic.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Eşafodul portocaliu"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*