Duminică – Open Streets Day în Suceava și Humor

DDuminica, 22 septembrie va fi Open Streets Day – Ziua Strazilor Deschise. Acesta este un eveniment de o zi dedicat furnizarii de oportunitati locale persoanelor fizice active, folosind strazile sau spatiile publice din zonele urbane. Servind ca o punte între Saptamâna Europeana a Mobilitatii (16-22 septembrie) si Saptamâna Europeana a Sportului (23-30 septembrie) si coincizând cu Ziua Mondiala fara Masini, Ziua Strazilor Deschise scoate în evidenta faptul ca strazile pot fi redate transportului activ, nepoluant dar si activitatilor sportive de o zi, care reunesc comunitatile în spatiul public, cu ajutorul jocurilor, activitatilor de miscare si distractiei.

În cadrul evenimentului, organizatiile non-profit si cluburile sportive din toata Europa deschid strazile publice si spatiile urbane si le transforma în spatii pentru activitati fizice. Proiectul pilot al Open Streets Day, condus de ISCA Danemarca si sustinut de Uniunea Europeana ca eveniment oficial al Saptamânii Europene a Sportului #BeActive, invita ONG-urile locale si municipalitatile sa se alature în organizarea unor evenimente în zona lor urbana locala sau cartiere.

Asociatia Judeteana Sportul pentru Toti Suceava este coordonatorul regional al unora dintre acestea. În parteneriat cu mai multe organizatii neguvernamentale începând de joi, se vor derula o serie de evenimente care vor aduce în prim plan nevoia de utilizare frecventa a spatiilor publice pentru mentinerea starii de sanatate a populatiei:

Programul evenimentelor de la Suceava si Gura Humorului

  • Joi – BizzBike – Back to School – ora 17.30, Esplanada Casei Culturii Suceava – eveniment coordonat de JCI Suceava
  • Vineri – Pe roti! – ora 11.00, Liceul cu Program Sportiv Suceava, eveniment pentru elevii de ciclu primar de la aceasta institutie
  • Sambata – Maratonul Cetatii Suceava – ora 09.00, Cetatea de Scaun a Sucevei – eveniment coordonat de Salvati Copiii Suceava
  • Sambata si Duminica – Municipiul Suceava – activitati de miscare destinate copiilor prin utilizarea spatiilor publice puse la dispozitie de Primaria Suceava – pistele de biciclete, skatepark, zona Centrala a orasului si Burdujeni (în vecinatatea Colegiului Tehnic Alexandru Ioan Cuza Suceava)
  • Duminica – Gura Humorului – parcul din fata Clubului Sportiv Scolar (la Cerb).

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Duminică – Open Streets Day în Suceava și Humor"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*