Drifturi logice

Dănuţ Chidoveţ

Am tot mai des senzaţia că fotbalul sucevean este condus de nişte hăbăuci. Unul dintre ei pare să fie chiar antrenorul Ioan Radu, ale cărui derapaje logice au umplut presa ultimelor săptămâni.

Primul exemplu despre ce înseamnă mentalitate şi conduită profesională l-am primit înainte de startul sezonului, când banca tehnică şi-a propus ca obiectiv de performanţă, nici mai mult, nici mai puţin, decât indeplinirea baremului de 25 de puncte.

În realismul său vecin cu paranoia, Ioan Radu s-a resemnat cu gândul retrogradării încă de la vestiare, aruncând prosopul înainte de a intra în ringul verde. La vârsta la care trebuie să creadă că pot sparge norii cu mingea, jucătorii erau îndemnaţi de la catedră să fie ordinari.

Între timp am scăpat şi de corvoada Cupei României – “o pierdere de timp şi bani”, ne-au zis ei – şi am intrat în “normalitate”. Cu asemenea nesimţire a considerat banca tehnică că este de cuviinţa să catalogheze o înfrângere cu 0-4, suferită undeva între ciulinii Bărăganului.

Tot de la Ioan Radu am aflat că victoria cu Petrolul îi aduce “probleme in plus”. Punctele cucerite deveniseră nişte pietre rare de moară legate de buzunarul preşedintelui, un extemporal pentru cunoştinţele psihico-pedagogice ale “profesorului” şi o sămânţă de panică pentru primar.

Cetatea ieşise pentru o clipă din graficul impus de “şobolanii portocalii” care au transformat criza economică într-un paravan perfect pentru indiferenţa cu care tratează sportul sucevean.

PS. “Lumea fotbalului este o lume bolnavă”– Ion Lungu, un “bolnav” în funcţie.

www.chido.blog.com

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Drifturi logice"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*