Dr. Căldare, cetăţean de onoare

Părintele voleiului sucevean, doctorul Traian Căldare, va împlini duminică vârsta de 80 de ani. Cu acest prilej, primarul Ion Lungu a anunţat ca îi va acorda titlul de Cetăţean de onoare.

Chiar dacă a fost înfiinţată în 1955, echipa locală de volei, pe atunci Voinţa Suceava, avea să iasă din anonimat trei ani mai târziu, odată cu venirea la Suceava a medicului stomatolog Traian Căldare. Fost jucător în prima ligă şi component al lotului naţional de juniori, acesta a reuşit să rezolve problemele de natură financiară, salvând echipa de la retrogradare în sezonul 1958-1959. Doctorul Traian Căldare s-a ocupat apoi de descoperirea unor noi talente şi de completarea lotului cu jucători de valoare.

“Vreau să transmit anticipat un sincer La mulţi ani domnului profesor doctor Traian Căldare, care va împlini vârsta de 80 de ani. Este o persoană care s-a dedicat voleiului sucevean. Pentru acest efort pe care l-a făcut în slujba comunităţii, voi iniţia un proiect de hotărâre în care propun să fie Cetăţean de onoare”, a anunţat primarul Ion Lungu.

Maestru emerit al sportului şi posesor al Diplomei Academiei Olimpice, doctorul Traian Caldare a fost jucător si antrenor al echipei locale de volei timp de 36 de ani. De-a lungul carierei, acesta a mai îmbrăcat tricourile echipelor CSU Braşov, Tractorul Braşov şi Universitatea Cluj. Timp de şase ani a ocupat funcţiile de antrenor secund şi medic al lotului naţional de tineret al României.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Dr. Căldare, cetăţean de onoare"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*