Doliu in Legione Nordica

Bogdan Pădureţ, suceveanul de 29 de ani împuşcat în cap la Londra, sîmbătă dimineaţă, de doi indivizi de culoare, e un fost luptător de greco-romane şi membru al galeriei Forestei Suceava in perioada 1997-2001, cînd gruparea patronată atunci de Eugen Huţu activa în Liga I.

Plecat în Anglia pentru a lucra ca bodyguard, românul ar fi sfîrşit tragic după ce, cu o seară înainte, intervenise pentru a aplana un scandal în clubul de noapte în care lucra. “Chiar nu era un tip conflictual. Din contră, a fost mereu un băiat foarte sociabil, care s-a respectat pe el şi pe cei din jur“, spune Marian Atănăsoaie, zis “Cricket”, fostul şef al galeriei sucevene şi amicul cel mai bun al lui Pădureţ, alias “Ciompi”. Povesteşte mai departe: “Am mers în permanenţă prin ţară în toate deplasările Forestei, eram nedespărţiţi, am mîncat împreună din aceeaşi farfurie şi am împărţit aceleaşi bucurii şi tristeţi legate de echipa de fotbal. I-a plăcut dintotdeauna lumea sportului, dovadă că a şi terminat Universitatea de Educaţie Fizică, la Suceava, şi a făcut înot şi lupte“.

Fostul antrenor de greco-romane al lui Pădureţ, Constantin Tăpîrjan, îl descrie pe “Ciompi” ca pe un mare talent irosit: “Avea calităţi formidabile, cam un 1,90 metri, aproape suta de kilograme, alonjă, forţă, viteză de execuţie, prindea repede secretele luptei. Plus un caracter deosebit! A preferat însă să renunţe la activitatea de performanţă pentru a pleca în străinătate, să facă un ban. Am participat cu el la multe concursuri regionale în zona Moldovei şi a demonstrat că avea valoare. Dacă se ţinea de treabă, putea ajunge mare de tot!. Tatăl lui venea mereu la sală să-l urmărească pe Bogdan la antrenamente, unde trăgea pînă la epuizare. Dumnezeu să-l ierte, a fost un băiat foarte bun!

Poliţia londoneză nu i-a descoperit încă pe asasinii lui Bogdan Pădureţ, iar ancheta e în plină derulare. Mama băiatului va pleca azi în Anglia pentru a începe demersurile legate de aducerea în ţară a trupului neînsufleţit, dar e posibil ca operaţiunea să dureze mai mult de o săptămînă, în funcţie de cum vor înainta cercetările.

Sursa: Gazeta Sporturilor

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Doliu in Legione Nordica"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*