Doi suceveni pe podium în Elveţia

canotaj Gontaru Cozmiucfoto: Danilo Vigo

Echipajul masculin de patru rame fără cârmaci al României, din care fac parte şi sucevenii Andrei Gonţaru (primul din dreapta) şi Marius Cozmiuc (al doilea din dreapta), a ocupat locul al treilea la concursul de Cupă Mondială din Lucerna. La competiţia desfaşurată în Elveţia au participat 269 de canotori din 48 de ţări.

Tricolorii au început mai slab cursa, dar şi-au revenit şi au urcat pe poziţia a treia, depăşind Olanda. Cu un timp de 5 minute, 57 de secunde şi 14 sutimi, Andrei Gonţaru, Marius Cozmiuc, Vlad Aicoboae şi Adrian Damii au fost întrecuţi de reprezentanţii Australiei şi Italiei.

canotaj Gontaru Cozmiuc 1

În proba feminină de 8+1, suceveanca Irina Dorneanu şi colegele sale s-au clasat pe locul 4, cu timpul de 6 minute, 11 secunde şi 74 de sutimi. Tricolorele au tras până în ultimul moment la locul 3, dar nu au reuşit să depăşească echipajul din Marea Britanie. Cursa a fost câştigată de Canada, iar pe locul secund s-a clasat Noua Zeelandă.

canotaj Irina Dorneanu

foto: Danilo Vigo

În acest an echipajul feminin de 8+1 al Romaniei a cucerit medalia de bronz la Europenele de la Poznan. Componentă de bază în cea mai galonată barcă din canotajul românesc, Irina Dorneanu s-a născut în localitatea suceveană Zvoriştea, iar în prezent este legitimată la clubul Dinamo Bucureşti.

Despre autor

Daniel Vatamanu
Membru fondator al www.GazetaSV.ro | Redactor-prezentator la Intermedia TV Suceava.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Doi suceveni pe podium în Elveţia"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*