Doar discuţii, nimic concret

Viitorul handbalului sucevean a rămas în coadă de pește și după ședința Consiliului Local de astăzi. Primarul nu a deschis gura, consilierii au discutat discuții, iar Petru Ghervan a ieșit din clădire la fel de nelămurit cum a intrat. Deliberativul sucevean a amânat pentru data de 12 septembrie luarea unei decizii cu privire la finanțarea echipei de handbal, adică cu două zile înainte de începerea campionatului Ligii Naționale.

Consilierul PDL Lucian Harșovschi a luat cuvântul primul, precizând că toți consilierii locali, indiferent de culoarea politică, susțin salvarea handbalului prin constituirea unei asociații sportive la care municipalitatea să fie asociat.

„Propunem o asociere între Consiliul Local, Consiliul Județean și Universitate, astfel încât să putem da bani la handbal în condiții legale, acceptate de Curtea de Conturi. Conform alocării de la începutul anului, au mai rămas 9 miliarde pentru handbal și vrem să putem da acești bani. Nu spunem că soluția aleasă de noi este cea mai bună, așteptăm și alte propuneri. Din păcate, timpul rămas până la startul campionatului este foarte scurt și trebuie să decidem repede ce facem, nu putem să ne batem joc de niște oameni pe care în trecut îi așteptam la gară cu șampanie și prajituri”, a spus Lucian Harșovschi.

Discuțiile au continuat însă doar la nivel de taifas, întrucât proiectul de hotarare, culmea, susținut în unanimitate de consilieri, nu a fost trecut pe ordinea de zi a ședinței. Pentru ca primarul Ion Lungu să nu fie bănuit de rea intenție, consilierul Lucian Harșovschi a explicat că proiectul nu a fost încă studiat corespunzător, că se așteaptă și alte propuneri.

În fine, la masa aleșilor a fost invitat Petru Ghervan. Acesta a confirmat că modelul de finanțare luat în discuție este ideal pentru finanțarea sportului de performanță, lucru confirmat în multe alte județe.

„Situația la echipa de handbal este foarte delicată, dar poate fi salvată prin înființarea acestei asociații. Voi fi implicat la echipă până se creează asociația, după care atribuțiile vor fi stabilite de acționarii clubului nou-înființat. Eu am demisionat din funcția de director al echipei de handbal și sunt antrenor, atâta vreme cât voi avea ce antrena”, a spus Petru Ghervan.

Până una alta, consilierul USL, Cornel Grosar, și-a îndreptat atenția către banii Universității „Ștefan cel Mare”: „Până să stabilim o varianta legală de a da bani la handbal, propun Universității ca din cele 4,5 miliarde, pe care le are la dispoziție pentru aniversarea celor 50 de ani de existență, să dea ceva și la handbal, pentru că echipa de handbal reprezintă stindardul instituției.”

Cum executivul a fost luat pe nepregătite de ideea înființării „Asociatiei Handbal Club Universitatea Bucovina Suceava”, președintele de ședință, Vasile Mocanu, a dat termen de studiu o lună de zile, până la următoarea ședință. Consilierul Niculai Barbă și Petru Ghervan au explicat că ar fi prea târziu și că este nevoie de o ședință extraordinară. Cu greu, aceasta a fost programată pe 12 septembrie. Discuțiile s-au încheiat după ce membrii Comisiei de Sport, Corneliu Vornicu, Gavril Vîrvara și Niculai Barbă, au fost mandatați să analizeze în amanunt proiectul respectiv. La capătul a 20 de minute, Petru Ghervan, Răzvan Bernicu, Florin Ciubotariu și cei patru suporteri prezenți au părăsit sala.

Universitatea „Ștefan cel Mare” este singurul finanțator în momențul de față, deci rectorul Valentin Popa va avea ultimul cuvânt în ceea ce privește participarea echipei în prima divizie. Petru Ghervan nu are dubii: „Vom juca în Liga Națională și dacă vom rămâne cu trei jucători!”

COMENTARII:

4 Comentarii la "Doar discuţii, nimic concret"

  1. Asa e cel mai corect. Sa joace in liga nationala incat sa vada toata tara ce imagine are suceava si ce grosolanii s-au facut incat nu mai exista echipa ci doar ramasite si orgolii. Succes

  2. dupa mintea ta de android, tableta ce esti, crezi ca vreun nenorocit de la primarie sau consiliu local va mai calca, pana la alegeri, pe la sala de sport sau stadion? NU! deci cine se va face de rahat??

  3. Bulgaras, comentariul meu era cu tenta ironica!!!

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*