DJTS a prezentat raportul

Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Suceava a prezentat, astazi, raportul activitatii sportive desfasurate in judetul Suceava in anul 2011. Organizata in prezenta directorului Djst Suceava, Cezar Moscaliuc, a reprezentantilor Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret, a reprezentatilor autoritatilor locale si a directorilor principalelor cluburilor sportive din judet, sedinta a pus pe tapet rezultatele inregistrate de sportivii suceveni pe parcursul anului trecut, precum si obiectivele pentru anul in curs.

Instalat la sefia directiei la inceputul anului trecut, Cezar Moscaliuc considera ca Djts Suceava si-a atins obiectivele in 2011, in conditiile in care sub egida sa s-au organizat aproape 150 de competitii destinate sporturilor de performanta si alte 210 in cadrul Asociatiei Judetene “Sportul pentru toti”, la acestea din urma luand parte nu mai putin de 27.000 de persoane. In plus, judetul Suceava se poate lauda cu o sportiva calificata la Jocurile Olimpice, este vorba de atleta Cristina Casandra. “Cred ca ne-am atins obiectivele propuse pentru anul trecut, cu un numar record de competitii organizate. In plus, am avut circa 90 de sportivi care au primit finantare, sub forma de alimentatie, sustinatoare de efort, cantonamente, echipamente. De asemenea, din punct de vedere al activitatii de tineret, am avut peste 30 de proiecte desfasurate si la acest capitol cred ca suntem una dintre cele mai active directii din tara. Sa ne amintim ca, anul trecut, Cristina Casandra s-a calificat la Jocurile Olimpice si vom incerca sa o sprijinim in continuare pentru a obtine o medalie la Londra”, a declarat directorul Cezar Moscaliuc.

Aflat in cel de-al 31-lea an de activitate, clubul Sporturilor Tehnico-Aplicative a fost reprezentat la sedinta de astazi de antrenorul Adrian Zait, care a apreciat ca unitatea sportiva din care face parte si-a atins obiectivele trasate, insirand mecanic de pe foaie rezultatele obtinute in anul 2011. “Dintr-o analiza succinta, reiese ca s-au stabilit obiectivele pe care ni le-am propus. Am participat la toate competitiile organizate de federatiile de specialitate si am obtinut rezultate deosebite, mai exact 195 de medalii, 46 la competitiile internationale si 149 la competitiile nationale. In concluzie, rezultatele obtinute de Csta Suceava sunt mult peste dotarea tehnica de care dispunem si a fondurilor care ne-au fost alocate”, a spus Adrian Zait, care a tinut sa multumeasca Consiliului Judetean Suceava pentru faptul ca a asigurat clubului un spatiu nou unde sa-si desfasoare activitatea.

Intrat in cel de-al cincilea deceniu de activitate, Csm Suceava se poate lauda cu un numar record de 110 medalii cucerite pe parcursul anului trecut. “Tinand cont de situatia economica din anul 2011, Clubul Sportiv Municipal Suceava si-a desfasurat activitatea in conditii bune si foarte bune. Am urmarit sa participam la toate competitiile, sa promovam sportivii si sa mentinem bazele sportive la un nivel cat mai ridicat”, a precizat directorul Valerica Gherasim, care a reusit pe parcursul anului trecut sa modernizeze si sala de atletism din incinta complexului Areni, aceasta fiind dotata cu o pista noua.

Directorul clubului sucevean spera ca in cel mai scurt timp sa poata da in folosinta inclusiv cantina si minihotelul de pe Areni, acestea fiind deocamdata in stand by din cauza lipsei de personal. “Eu am facut toate demersurile la Bucuresti, dar cei de acolo mi-au spus sa astept sa se deblocheze posturile. In acest moment, vom putea da in functiune si cantina si hotelul. Avem o cantina moderna cu o capacitate de 110 locuri, cu utilaje moderne, inclusiv mobilier. La hotel, camerele sunt terminate in proportie de 80%. Acum asteptam sa putem angaja personalul”, a mai spus Valerica Gherasim.

La randul sau, Clubul Sporturilor de Iarna din Vatra Dornei se poate lauda ca a reusit sa obtina puncte la competitiile internationale pentru al cincilea an consecutiv. “Noi suntem un club cu mai putine sectii, dar esentele tari se tin in sticlute mici. Nu am putut castiga pe toate planurile in 2011, dar din punct de vedere al reprezentarilor internationale am reusit pentru al cincilea an consecutiv sa obtinem,puncte. A fost un an ceva mai dificil din punct de vedere financiar, dar la skeleton si sanie, am dominat competitiile nationale”, a declarat directorul Octavian Pungovschi, care si-a propus sa organizeze proxima editie a Campionatului European de Sanie pentru juniori pe partia de la Carlibaba.

Prezent la sedinta din postura de consilier in cadrul Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret, Viorel Tomescu a facut cateva recomandari clare. “Directia trebuie sa fie mai combativa in privinta indrumarii si controlului. Vreau mai mult control din partea directorilor de cluburi asupra antrenorilor. In sporturile de iarna, nu ne apucam in octombrie sa realizam marile performante. E nevoie de continuitate”, a declarat Viorel Tomescu, care i-a urecheat pe cei de la Csta. “La cei de la Csta bate vantul in club. Acolo nu raspunde nimeni la un telefon fix”, a exclamat consilierul Anst.

Reunirea de astazi nu a fost lipsita de reprosuri, Cezar Moscaliuc fiind acuzat de antrenorul Alexandru Denes ca a marginalizat sportul din Radauti. “Cred ca cei de la Djts nu stiu pe ce parte se deschide clanta in sportul radautean. Nici macar nu participa la competitiile organizate acolo. Nici prezenta fizica, nici financiara. Suntem umiliti. Nici nu mai venim sa cerem bani”, a tunat Alexandru Denes.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "DJTS a prezentat raportul"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*