DJST şi-a prezentat raportul

Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Suceava si-a prezentat, in aceasta dimineata, raportul de activitate pe anul 2010. Desfasurata in prezenta directorului DJST Suceava, Cezar Moscaliuc, a reprezentantului Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Viorel Tomescu, si a directorilor principalelor cluburilor sportive din judet, sedinta a pus pe tapet rezultatele inregistrate de sportivii suceveni pe parcursul anului trecut, precum si obiectivele pentru sezonul competitional 2011.

Instalat la sefia directiei in urma cu doar patru luni, Cezar Moscaliuc a apreciat ca performantele obtinute de cluburile sucevene sunt cu atat mai laudabile, cu cat bugetul institutiei a fost redus sistematic, ajungand la un sfert din suma pe care sportul sucevean o primea in urma cu trei-patru ani. “Rezultatele de anul trecut au fost foarte bune si au culminat cu prezenta schiorului Petrica Hogiu la Jocurile Olimpice de Iarna. De asemenea, pe parcursul lui 2010, directia a reusit sa organizeze mai multe manifestari sportive decat era prevazut initial in calendar competitional si acest lucru nu poate decat sa ne bucure”, a spus Cezar Moscaliuc, care a precizat ca, in acest moment, in judetul Suceava, activeaza circa 250 de asociatii sportive, 22 dintre acestea fiind infiintate pe parcursul anului trecut.

Prezentarea raporturilor, facuta dupa principiul “ochiul stapanului ingrasa clubul”

Sedinta de azi nu a fost lipsita de contre si intepaturi, prezentarea raporturilor de activitate luand valente de fanfaronada, dupa ce toti cei trei directori ai principalelor cluburi din judet au declarat la unison ca asociatia sportiva pe care o conduce a fost “cea mai tare” din Suceava in anul 2010.

Primul care a pornit in prezentarea raportului pe principiul “ochiul stapanului ingrasa clubul” a fost directorul Clubului Sporturilor de Iarna Vatra Dornei, Octavian Pungovschi, care a apreciat ca unitatea sportiva pe care o conduce a depasit toate pronosticurile in privinta performantelor reusite anul trecut, desi clubul dornean a beneficiat de un buget redus la jumatate fata de anul 2009. “Ne bucura ce-am realizat, iar rezultatele de anul trecut au fost cu atat mai deosebite cu cat am avut doar 46% din bugetul pe 2009. S-au depasit pronosticurile la toate sectiile, astfel ca pentru al doilea an consecutiv am fost prima unitate sportiva pe judet, chiar daca sprijinul autoritatilor locale a fost doar la nivel verbal”, a spus directorul Octavian Pungovschi, care a precizat ca Vatra Dornei se lauda in acest moment cu cea mai moderna pista de bob si skeleton din tara.

CSI Vatra Dornei a ramas fara cel mai bun sportiv al judetului in 2010

Varful de lance a clubului dornean a fost schiorul Petrica Hogiu, cel care anul trecut a cucerit titlul de vicecampion mondial de juniori, participand totodata si la Jocurile Olimpice de Iarna de la Vancouver. Numai ca intre timp, CSI Vatra Dornei si-a luat la revedere de la cel mai bun sportiv sucevean in 2010, dupa ce Hogiu a ales sa se transfere la CSM Bistrita, nemultumit fiind de conditiile mizerabile oferite de clubul dornean. In privinta obiectivelor pentru viitor, Octavian Pungovischi a precizat ca CSI Vatra Dornei vrea sa participe cu cati mai multi sportivi la Jocurile Olimpice ale Tineretului, precum si la Festivalul Olimpic al Tineretului European ce se vor desfasura in Romania in 2012. De asemenea, clubul dornean intentioneaza sa obtina in acest an organizarea unei etape din cadrul Campionatului Mondial de sanie la Carlibaba.

CSM Suceava tinteste un total de 80 de medalii in acest an

La randul sau, directorul CSM Suceava, Valerica Gherasim a tinut sa sublineze ca gruparea de pe Areni a fost cel mai buna unitate sportiva din judet in anul 2010. In acest sens, Gherasim a precizat ca sportivii legitimati la CSM Suceava au adunat pe parcursul anului trecut un numar total de 102 de medalii, un record absolut in istoria clubului. In privinta bazei materiale, Valerica Gherasim s-a laudat cu modernizarea bazei sportive Unirea, acolo unde sala a fost omologata pentru meciurile din prima liga de volei, precum si cu demararea lucrarilor de modernizare a cantinei si a minihotelului din incinta complexului Areni.

Avand in vedere schimbul de generatii din mai multe sectii ale clubului, directorul CSM Suceava si-a fixat pentru anul 2011 un obiectiv de 80 de medalii, plus indeplinirea baremurilor de calificare a sportivilor Cristina Casandra (atletism) si Alexandru Bondar (tir cu arcul) la Jocurile Olimpice de la Londra 2012.

Numaratul meteoritilor, noul “sport” propus de CSTA Suceava

Mai prejos nu s-a lasat nici directorul Clubului Sporturilor Tehnico-Aplicative, Marius Siretean, care a reluat aceiasi placa utilizata de antevorbitorii sai, precizand ca unitatea sportiva pe care o conduce a fost prima pe judet in anul 2010. In acest sens, Siretean a subliniat ca CSTA Suceava are 4 sportivi in acel top 10 realizat de DJTS la sfrasitul anului trecut, gratie medaliilor obtinute la competitiile internationale de telegrafie, rachetomodelism si navomodelist. Sedinta de azi a luat nuante de-a dreptul hilare in momentul in care, directorul CSTA Suceava – club care va primi in acest an 100.000 de lei din partea municipalitatii – a prezentat obiectivele pentru 2011, printre acestea fiind si cel de numarare a meteoritilor care intra in atmosfera, intr-o activitate pe care clubul o va desfasura in parteneriat cu Planetariul din localitate.

Sedinta s-a incheiat cu un scurt discurs tinut de Viorel Tomescu, reprezentantul MECTS tinand sa sublinieze meritul antrenorilor in obtinerea rezultatelor de anul trecut si le-a sugerat sefiilor sportului judetean sa-si indrepte mai mult atentia catre suplimentarea indemnizatiilor de efort pentru sportivi.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *