Direct în optimi

Performanţa echipei locale de handbal de a disputa finala Cupei Challenge a fost răsplătită indirect de forul european. Universitatea va debuta în noul sezon al competitiei direct în optimi.

Pentru a-şi îndeplini obiectivul fixat pentru acest an, accederea în semifinale, Universitatea va trebui să treacă doar două tururi în Cupa Challenge. Handbaliştii pregătiţi de Petru Ghervan şi Leonard Bibirig vor relua aventura europeană începută anul trecut, direct din optimi, economisind astfel o sumă considerabilă de bani.

Este o veste extraordinara pentru ca nu vom avea cheltuieli suplimentare in acest an financiar, deci in 2009 nu vom juca in Challenge Cup si nu vom avea de cheltuit. Sigur, poate publicul ar fi vrut altfel dar din punct de vedere financiar trebuie sa fim foarte atenti in ceea ce facem“, a declarat directorul tehnic al Universitatii, Petru Ghervan.

Calificarea directă a Universităţii în primăvara europeană se datorează rezultatelor bune smulse de echipele româneşti în meciurile internaţionale. “Studenţii” au contribuit considerabil la majorarea coeficientului României prin disputarea finalei cu UCM Reşiţa.

Coeficientul Federatiei Romane de Handbal a fost imbunatatit prin participarea ambelor echipe romanesti in finala Cupei Challenge. Totusi, daca la Resita se astepta, pe Suceava se miza mai putin. Din pacate, in urma acestei performante au crescut asteptarile fata de noi. Universitatea are obiectiv insa in acest an calificarea in semifinale, iar in conditiile din momentul de fata, avem sanse sa realizam acest lucru“, a mai spus Petru Ghervan.

În sezonul trecut, sucevenii au fost nevoiţi sã joace un tur în plus, în compania italienilor de la Bologna, echipã cu care a pierdut în deplasare la patru goluri, dar pe care a învins-o în returul de la Suceava cu scorul de 32-24.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Direct în optimi"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*