Derby pentru Europa

Etapa a XVI-a a Ligii Naţionale programează un veritabil derby al handbalului masculin românesc. CSU Suceava primeşte sâmbata, de la ora 11:00, în sala LPS, vizita formaţiei Pandurii Tîrgu Jiu.

După înfrângerea suferită în turul campionatului, scor 26-23, handbaliştii suceveni îşi doresc să îşi ia revanşa sâmbătă în faţa gorjenilor. În plus, cele două puncte puse în joc sunt vitale pentru Universitatea în lupta pentru un loc de cupă europeană.

“În urma vizionărilor pe care le-am făcut, am văzut că Pandurii este o echipă extrem de bună, foarte bine acoperită pe posturi şi sâmbătă ar putea fi un meci mai dificil ca niciodată”, a declarat Adi Mitrea.

Iulian Andrei admite şi el că meciul cu Pandurii va fi foarte greu, dar speră la o victorie cară să facă uitat eşecul de la Satu Mare.

“Va fi un meci extrem de greu. Noi avem moralul afectat după înfrângerea de la Satu Mare, de aceea ne dorim să câstigăm. O victorie ne-ar ridica moralul şi pentru meciul de la Bacău. Ne aşteaptă o perioadă foarte grea, cu meciuri foarte puternice pe care va trebui să le câştigăm pentru a ne îndeplini obiectivul”, este de părere Iulian Andrei.

Pentru meciul cu Pandurii antrenorul Leonard Bibirig ar putea conta pe întreg lotul. Pancu a revenit de luni la antrenamente, Şoldănescu s-a antrenat normal miercuri, iar Ţuţu urma să reia joi pregătirile. Îmbucurătoare este şi revenirea lui Adrian Chiruţ, interul sucevean fiind nerăbdător să joace după operaţia suferită în urmă cu o lună.

“Am început de luni antrenamentele, mă simt mult mai bine, sper să joc în acest meci, iar cât voi juca voi da totul. Chiar dacă va fi un meci greu, sper să câştigăm pentru că avem mare nevoie de puncte”, a mărturisit Adrian Chiruţ.

Partida de sâmbătă va consemna revenirea lui Dan Ilieş la Suceava din postura de adversar, după ce în toamnă a apărat culorile Universităţii. Meciul dintre CSU Suceava şi Pandurii Tg Jiu va începe la ora 11:00 şi va fi arbitrat de bucureştenii Blas şi Ghiorghişor.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Derby pentru Europa"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*