Depunctare fatală

Nicolae Berariu a pierdut printre degete sansa de a juca finala categoriei de 81 de kilograme din cadrul Cupei Romaniei la Box la Seniori desfasurata saptamana trecuta la Iasi. Sportivul sucevean a inceput competitia cum nu se putea mai bine, invingand in primul meci la o diferenta mare de puncte pe un sportiv din Campia Turzii.

In semifinala, Berariu l-a intalnit pe Tiberiu Porcoi, legitimat la Petrom Ploiesti. Primele doua reprize au fost adjudicate suceveanului, acesta castigandu-le cu scorurile de 1-0, respectiv 3-2. In ultima repriza Porcoi a acuzat o lovitura sub centura, arbitrul avertizandu-l pe Berariu, lucru care implicit a dus la depunctarea sportivului. Aceasta masura avea sa fie decisiva pentru soarta meciului, la final invingator la puncte fiind boxerul prahovean. Astfel, Berariu s-a ales cu medalia de bronz si cu dezamagirea ratarii pe muchie de cutit a participarii in finala.

Semigreul sucevean a apreciat calitatea meciurilor din cadrul acestei competitii, dar nu a putut sa nu-si ascunda mahnirea ratarii finalei: “A fost o organizare bună, la meciuri asistând multă lume. Au fost prezente cluburi puternice precum cele din Arad, Ploieşti, Bacău sau Iaşi. Atât eu, cât şi Andrei am avut adversari puternici cu reale pretenţii la medalii. Îmi pare rău că am ratat finala din cauza acelei depunctări, mai ales că aveam avantaj de puncte”.

Medalia de bronz castigata de “Nicusor” se aduna seriei interminabile de medalii castigate de sucevean de-a lungul carierei. Dintre acestea, amintim medaliile de bronz castigate la Campionatele Nationale de Tineret si de Seniori din 2004, Cupa Romaniei la Box Seniori 2004 si Campionatul National pe echipe 2008. Sportivul a castigat medalii de argint la Campionatul National de Tineret 2005 si Campionatul National de Seniori 2007. La nivel international, Berariu a castigat Centura de Aur in anii 2005 si 2008, iar in anul 2005 a ocupat locul cinci la Jocurile Francofoniei din Niger. De asemenea, suceveanul se poate mandri si cu prezenta la lotul national de box in perioada 2005-2007.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Depunctare fatală"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*