Decanul antrenor

Conferenţiar universitar, decan, titlu de doctor, antrenor, selecţioner. Dacă aceste cuvinte ar fi într-un puzzle, oricum ai încerca să le îmbini rezultatul ar fi acelaşi: Petru Ghervan.

Un personaj care iubeşte în aceeaşi măsură handbalul, dar şi învăţământul a creat o echipă care în urmă cu aproximativ cinci ani nici măcar în vis nu s-a gândit că ar putea juca o finală de cupă europeană, fie ea şi de Challenge Cup. Universitatea Bucovina Suceava a ajuns totuşi să se bată cu UCM Reşiţa pentru acest trofeu, pe care bănăţenii l-au ridicat deja de două ori deasupra capului, antrenorul Petru Gervan fiind artizanul numărul unu. El a preferat chiar să retrogradeze cu echipa în 2005 pentru a pune pe picioare un proiect realist şi sănătos, după cum a precizat pentru ProSport. “În 2002, cu opt juniori şi alţi trei jucători foarte tineri am promovat în Liga Naţională, dar în urma unui şantaj cu oficialităţile locale, fostul sponsor Ambro n-a mai vrut să ne susţină. Fără bani, cu resurse puţine am dus o luptă nebună pentru a menţine pe linia de plutire. Am pus bazele acestei echipe pe pilonii Universităţii din Suceava. În 2005 am retrogradat, dar am mers apoi pe un concept, iar Viorel Nuţu, care a mediat şi relaţiile cu alţi oameni de afaceri sau cu oficialităţile locale, ne-a dat un sprijin însemnat. Am ajuns astfel în situaţia de a dispune de tot ce este necesar pentru un astfel de nivel“, ne-a prezentat traseul echipei Petru Ghervan, care ocupă şi funcţia de decan la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Suceava.

Între timp, Petru Ghervan a ajuns şi selecţioner, alături de Aihan Omer la prima reprezentativă, astfel că rolurile s-au diversificat. “Sincer să fiu îmi este tot mai greu să fac faţă situaţiilor de când lucrurile au luat amploare. Am primit un sprijin enorm de la Leonard Bibirig, cel care conduce de fapt antrenamentele. În ultima vreme asist şi mă mai implic la antrenamente doar de 2-3 ori pe săptămână“, a susţinut Petru Ghervan care a scos jucători pe bandă rulantă la Suceava, echipă ce a ajuns permanent la turneele finale de juniori din 1997.

sursa: ProSport

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Decanul antrenor"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*