Cupa României | Viitorul Liteni – Șomuz Fălticeni: 4-3

Viitorul Liteni s-a calificat in turul II al Cupei Romaniei, dupa ce a trecut miercuri, pe teren propriu, in faza inaugurala a competitiei, de divizionara a treia Somuz Falticeni, cu scorul de 4-3.

Venita pe stadionul “Ion Pintilescu” cu o echipa incropita in ziua jocului, gruparea falticeneana a deschis scorul in minutul 7, cand Luchian a scapat singur spre poarta gazdele si l-a lobat pe Bicleanu. Trupa lui Demis Maranda n-a resimtit socul primii golului, reusind sa egaleze in minutul 22, cand Dutica a centrat de pe partea stanga, iar Mihai Gurita, reactivat ca jucator la 46 de ani, a inscris cu o lovitura plasata de cap. Tot veteranul echipei din Liteni avea sa scoata si penalty-ul din care Viitorul a preluat conducerea in minutul 37, executantul loviturii de pedeapsa fiind Radu Tomescu. Repriza de vis a gazdelor s-a concretizat intr-un nou gol in minutul 45, cand Dutica a insistat  la o minge in coltul terenului, a centrat pana la omniprezentul Gurita, iar acesta a bifat “dubla” cu toata opozitia lui Catalin Pascal.  Somuz a reintrat in joc in debutul partii secunde, cu largul concurs al centralului botosanean Mihai Haivas, care, in minutul 56, a dictat usor penalty dupa ce Solcan ar fi sters cu bratul o minge scapata de Bicleanu. Julei a transformat de la 11 metri, iar pe fondul unui forcing sustinut, oaspetii au egalat patru minute mai tarziu, dintr-o lovitura libera din coltul careului executata de Mateiciuc.  Soarta calificarii avea sa se decida in minutul 72, cand nou-intratul Kuruc a blocat un sut cu mana in interiorul suprafetei de pedeapsa, arbitrul intalnirii a acordat din nou penalty, iar acelasi Tomescu a trimis Viitorul Liteni in turul II (foto).

Viitorul Liteni: Bicleanu – Velescu, Gheorghita, Dragomir, Dutica, Cristescu, Solcan, P. Razlog, Tomescu, Gurita, Vicu. Antrenor: Demis Maranda. Au mai intrat: Netea si Duman.

Somuz Falticeni: C. Pascal – Chisalita, Murarasu, P. Ionescu, Cotoara, Julei, Zama, Priboi, Mateiciuc, Luchian, Marinescu. Antrenor Daniel Stoica. Au mai intrat: Kuruc si Mreana.

Tot miercuri, in primul tur al Cupei Romaniei, in zona de nord a Moldovei s-au mai disputat meciurile: Viitorul Albesti (BT) – Sanatatea Darabani (BT) (scor 3-9), Unirea Mircesti (IS) – CSM Pascani (IS) (scor 6-2) si Bradu Borca (NT) – Ceahlaul Piatra Neamt (scor 0-3).

Turul II al Cupei Romaniei, in care vor intra printre altele si formatiile Foresta Suceava si Stiinta Miroslava, este programat pe 14 august.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Cupa României | Viitorul Liteni – Șomuz Fălticeni: 4-3"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*