Cupa Măneuți și-a desemnat câștigătorii primei ediții

Trofeul primei ediții a Cupei Măneuți la minifotbal a ajuns la Vicovu de Jos TRT. Echipa susținută de Lucian Tărâță a câștigat competiția organizată în perioada 23-31 august, pe terenul de sport a Şcolii Gimnaziale “Ioan Pintilie” din Măneuți, după ce s-a impus în marea finală, în fața celor Juventus Costișa, cu scorul de 3-1, prin golurile marcate de Bogdan Botezatu (două) și Alin Schipor.

Vicovu de Jos TRT a mizat la acest turneu pe următorul lot de jucători: Cristin Burlică – Bogdan Botezatu, Cristi Popescu, Andrei Bijec, Sergiu Corban, Sami Cârdei, Paul Cornea, Iosif Cârdei, Nolbert Solcan, Costică Cârdei și Lucian Tărâță.

Podiumul a fost completat de Roener Măneuți, care a trecut în finala mică, cu un categoric 9-2, de Viitorul Măneuți.

Organizatorii au pregătit premii consistente pentru protagoniștii competiției. Astfel, ocupanta primului loc a fost recompensată cu 7.000 de lei, echipa de pe locul secund a primit 3.000 de lei, locul III 1.000 de lei, iar locul 4, 200 de lei. De asemenea, Cristin Burlică (Vicovu de Jos TRT) a primit premiul de cel mai bun portar, iar Sorin Ilie (Roener Măneuți) pe cel de golgheter al competiției.

Cred că este o idee foarte frumoasă, care ne-a venit după ce am participat la astfel de turnee în alte localități. Am zis: de ce să nu organizăm și noi unul aici la Măneuți”, a precizat Sorin Tofan, unul dintre principalii organizatori ai cupei.

Cele două finale au fost precedate de un meci de old-boys. “A fost o onoare să mă reîntâlnesc cu vechii meci colegi cu care am jucat împreună în urmă cu mulți ani, aici, în zona Frătăuțiului. Cred că această primă ediție a Cupei Măneuți a fost un real succes și țin să-i felicit pe organizatori”, a precizat președintele Bucovinei Rădăuți, Manuel Costache, care a participat la meciul de old-boys.

La ultimele faze ale competiției a asistat și fostul internațional Dorin Goian, care a fost asaltat de cei prezenți pentru fotografii și autografe, iar la final a oficiat festivitatea de premiere. “Orice competiție este binevenită, mai ales la sat. Adună lumea, se socializează. În aceste vremuri, sportul este puținele lucruri care ne mai salvează”, a spus Goian.

Prima ediție a Cupei Măneuți a reunit la start 16 echipe și s-a încheiat aproape de miezul nopții, cu un foc de artificii.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *