Cultele, peste sport

Primarul Ion Lungu a anunţat că, în acest an. Consiliul Local va aloca la capitolul sport suma de 26,8 de miliarde de lei vechi. Handbalul şi fotbalul vor primi majoritatea banilor, respectiv 24 de miliarde de lei vechi.

Cel mai bine finantat sport in acest an va fi fotbalul, caruia i s-au alocat 14 miliarde de lei vechi de la Primarie. Suma urmeaza sa fie impartita intre echipele Rapid si Sporting. Pentru handbal Ion Lungu a pregatit 10 miliarde, iar pentru rugby, un miliard. Cele 1,8 miliarde ramase sunt pentru volei, box, tenis si atletism.

„Asa cum am facut-o in ultimii 9 ani de cand sunt primarul municipiului Suceava, vreau si in acest an sa sprijin activitatile sportive. Primele victime ale crizei economice sunt sportul si cultura”, a declarat Ion Lungu.

Primarul municipiului Suceava a fost mai generos, in schimb, la capitolul culte, unde vor fi alocate 28,4 miliarde de lei vechi. Suma cea mai mare, aproximativ 20 de miliarde, va merge catre biserici, din care 10 miliarde la Catedrala.

„Catedrala Ortodoxa „Nasterea Domnului” este un monument de credinta si cultura. Eu voi insista in mod deosebit ca banii pentru Catedrala sa fie aprobati, astfel incat in anul 2014 sa facem prima sfintire a Catedralei”, a precizat primarul Sucevei.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Cultele, peste sport"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*