Cu sau fara observatori?

Intenţia Federaţiei Române de Handbal de a introduce în mod obligatoriu observatori se transformă în fiasco. 36 din cei 41 de candidaţi care aspirau la un loc în corpul de observatori au picat examenul.
În urmă cu câteva săptămâni, la un Consiliu de Administraţie, FRH lua decizia să delege observatori la toate meciurile din Liga Naţională (masculin şi feminin), în ciuda voinţei majorităţii cluburilor. De altfel, mai multe grupări au protestat public împotriva acestei hotărâri, pe care au catalogat-o nepotrivită în condiţiile unei perioade de criză acută din punct de vedere financiar.

Următorul pas al FRH a fost să constituie un lot de observatori, astfel că la finele săptămânii trecute a organizat un examen de admitere, la Rm. Vâlcea. Surpriza cea mare a venit după ce s-au făcut publice rezultatele: doar cinci candidaţi din cei 41 au fost admişi. “Aceasta este lista ruşinii. S-au înghesuit toţi la ciolan şi nu au fost în stare nici să ia examenul“, a comentat un conducător important din handbalul românesc, care ne-a dezvăluit şi care era miza: “La fiecare final de săptămână s-ar fi ales cu câte două meciuri. Adică weekenduri bine garnisite cu hoteluri de patru stele şi un venit net de 5.000 – 7.000 de lei pe lună“.

Candidaţii au avut de răspuns la 30 de întrebări, 20 din regulamentul de joc şi 10 din regulamentul de organizare al FRH. Pentru a fi admis în corpul de observatori erau suficiente 24 de răspunsuri corecte. “Mai mulţi s-au plâns că au fost întrebările grele, că timpul de pregătire a fost scurt, însă pentru a aprecia prestaţia unui arbitru cred că ar trebui să fii cel puţin la nivelul celui pe care urmează să-l analizezi“, a declarat Mihai Bocan, secretarul federal. Oficialul FRH a considerat că examenul ar fi trebuit să susţină şi preşedinţii Comisiilor Centrale, care sunt observatori de drept, lucru care nu s-a întâmplat.

În condiţiile în care numai cinci candidaţi au promovat, FRH se vede, în mod normal, în imposibilitatea de a delega observatori la toate meciurile. În atare condiţii, regula din sezoanele trecute, cu trimiterea observatorilor doar la cererea cluburilor, ar putea fi păstrată. “Săptămâna viitoare va avea loc o şedinţă a Consiliului de Administraţie, unde se va decide ce se va întâmpla“, a conchis Bocan.

sursa: Prosport

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Cu sau fara observatori?"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*