Cu ochii pe Oradea şi Reşiţa

Echipa locală de handbal are o şansă în plus să continue în Liga Naţională. După CSM Oradea, şi CS Caraş-Severin acuză mari probleme financiare şi ar putea să se retragă din primul eşalon.

Conform Federaţiei Române de Handbal, în cazul în care se eliberează un loc din Ligă, acesta va fi ocupat de a treia clasată la turneul de baraj, în speţă CSU Suceava. Iniţial se aştepta doar confirmarea oficială că Oradea nu se înscrie în prima divizie, dar bihorenii ezită să-şi anunţe retragerea. Conform site-ul-ului arenabihoreană.ro, echipa nu are bani pentru Liga Naţională, ba mai mult, bugetul a fost redus pentru a doua oară în ultimul an. Drept urmare, câştigătoarea seriei de vest a eşalonului secund a pierdut în această vară cei mai valoroşi jucători, iar singurele speranţe se leagă de atragerea unui sponsor privat.

“Zilele viitoare voi fi chemat la o întâlnire importantă cu o persoană influentă din Oradea. Sper ca şi handbalul să se bucure de atenţie din partea celor care susţin sportul. Şi noi am făcut performanţă, am promovat în Liga Naţională cu victorii în toate partidele, iar la urmă ni s-a spus că nu sunt bani. Aşteptam ca să fie premiati şi jucătorii noştrii pentru că meritau. Este o decizie a conducerii care nu o comentez în nici un fel”, a declarat pentru arenabihoreană.ro antrenorul Sebastian Tudor.

Între timp, o echipă cu tradiţie în handbalul românesc riscă să părăsească Liga Naţională. Reşiţa a rămas din această vară fără sprijinul Consiliului Judeţean Caraş-Severin, singurul finanţator al echipei. Conform unor surse, 9 din cei 13 jucători aflaţi sub comanda lui Aihan Omer au părăsit deja gruparea bănaţeană.

„Este adevărat că am avut o şedinţă şi că am fost informaţi că nu mai există surse de finanţare la Consiliul Judeţean pentru echipa de handbal. Mai multe nu vă pot spune”, a declarat pentru expressdebanat.ro Cristian Angyal, preşedintele clubului cărăşean.

În presa cărăşeană s-a vorbit despre un posibil investitor privat, sponsorul academiei de handbal „Adrian Petrea”, Cristi Pătru, dar acesta şi-ar permite cel mult o echipă de seniori în a doua ligă. “Eu aş ajuta cât pot de mult handbalul din Reşiţa, pentru că şi mie mi-ar părea rău să se desfiinţeze echipa asta, dar nu voi prelua HC Caraş-Severin”, a spus Cristi Pătru.

La CSU Suceava activitatea este ca şi suspendată. Primarul Ion Lungu s-a întâlnit cu rectorul Adrian Graur pentru a discuta despre viitorul echipei, însă cuantumul finanţării depinde de eşalonul în care vor jcua „studenţii”. Universitarii tatonează timid piaţa de transferuri, fără a putea semna vreun contract. Singura certitudine în momentul de faţă este că pe 7 iulie va avea loc reunirea lotului.

Prima etapă a Ligii Naționale de handbal masculin este programată pe 30 august.

Despre autor

Daniel Vatamanu
Membru fondator al www.GazetaSV.ro | Redactor-prezentator la Intermedia TV Suceava.

COMENTARII:

3 Comentarii la "Cu ochii pe Oradea şi Reşiţa"

  1. Indiferent de liga in care vom juca e nevoie de ALT antrenor care sa motiveze echipa si sa nu mai permita tribunei sau anumitor persoane sa o dezbine!

  2. http://www.caon.ro/h-c-caras-severin-pe-drumul-desfiintarii/1430641

    În aceste condiţii, jucătorii sunt liberi de contract, şi vor putea opta pentru alte echipe, fără să mai aibă nevoie de acordul clubului. „În cursul zilei de vineri, 20 iunie a.c., vom înainta o adresă oficială Federaţiei Române de Handbal, prin care anunţăm că echipa se va desfiinţa, ne-a declarat directorul sportiv Dorinel Gurbină. Astfel, jucătorii sunt liberi să se legitimize la cluburile care îi vor oferta. Îmi pare foarte rău de ceea ce s-a întâmplat. Sincer să fiu, m-am pregătit sufleteşte pentru acest şoc, fiindcă mă aşteptam. Îmi este ciudă. Ăsta e cuvântul, pentru că se bucură alţii, din oraşul nostru. Am pus mult suflet, fiindcă am slujit această echipă încă de pe vremea când eram jucător. A fost frumos, dar, din păcate, se termină dureros. Probabil, săptămâna viitoare se va convoca Adunarea Generală a C.S. Caraş-Severin, pentru a se continua procedurile legale. Îi vom anunţa oficial şi pe toţi cei care au activat în cadrul echipei de handbal“.
    Referitor la jucători, primii care au plecat au fost Emilian Marocico şi Ioan Stan, care au ales Vasluiul. Ceilalţi au sperat până în ultimul moment că situaţia critică se va debloca.

  3. În baza hotărârii membrilor Consiliului Judeţean Caraş-Severin, în cadrul adunării generale de joi, 19 iunie a.c., prin care administraţia publică judeţeană nu mai poate susţine financiar handbalul masculini, la nivel de seniori, reprezentanţii Clubului Sportiv Caraş-Severin au demarat, astăzi, „procedurile de dizolvare, conform statutului, din cauza insolvabilităţii“.

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*