Câştigătorii Cupei Bucovina

Pensiunea “Steaua Nordului” din Sadova a gazduit, la finalul saptamanii trecute, prima editie a Cupei Bucovina la skandenberg, concurs organizat de Directia Judeteana pentru Sport si Tineret, Asociatia „Sportul pentru Toti” si Asociatia „Brat de Fier” , în colaborare cu Primariile din Pojorâta si Câmpulung.

Intrecerea a adunat la start aproximativ 80 de participanti, invitatii speciali ai evenimentului fiind multiplul campion mondial Ion “Iron” Oncescu si Radu Valahu, doua numele arhicunoscute in lumea skandenbergului, care desi nu au concurat, au tinut sa fie prezenti la Cupa Bucovinei pentru cateva meciuri demonstrative si pentru a promova acest sport in zona Bucovinei. Sositi inca de vineri la Suceava, cei doi sportivi au avut parte de un adevarat tur de forta sambata dimineata, cand au fost au luat la rand scolile generale din localitatile Sadova si Pojorata, precum si la Liceul Silvic din municipiul Campulung Moldovenesc, unde au impartit autografe si au promovat skandenbergul in randul tinerilor.

Prima editie a Cupei Bucovina la skandenberg s-a desfasurat pe doua categorii de varsta bratul seniori (-75 kg, 90 kg si +90kg) si juniori (75kg si +75 kg), plus un concurs open pentru bratul stang. Cele cinci categorii de concurs au fost castigate de Gabriel Vlad (Satu Mare – Suceava), care s-a impus la categoria juniori sub 75 de kilograme, Cristian Piticar (Frasin – Suceava), invingator la categoria juniori peste 75 kilograme, Marius Jurovschi (Satu Mare – Suceava), castigator la categoria seniori sub 75 de kilograme, Ovidiu Istrate (Targu Neamt), castigator la categoria seniori sub 90 de kilograme, Andrei Laurus (Milisauti – Suceava), care s-a impus la categoria seniori peste 90 de kilograme si Danut Borbil (Ludus – Mures), castigator al concursului open de seniori desfasurat la bratul stang. Primii trei clasati la fiecare categorie au fost recompensati de catre organizatori cu premii in valoare totala de circa 4.000 de lei.

Clasamentele finale de la Cupa Bucovina:

Juniori -75 kg:
1. Gabriel Vlad – Satu Mare (Suceava)
2. Laurentiu Gusavan – Vanatori (Neamt)
3. Claudiu Olad – Vascauti (Suceava)

Juniori -75 kg:
1. Cristian Piticar – Frasin (Suceava)
2. Emanuel Nicolaescu – Radauti (Suceava)
3. Paul Pitian – Capu Campului (Suceava)

Seniori 75 kg:
1. Marius Jurovschi – Satu Mare (Suceava)
2. Gabriel Vlad – Satu Mare (Suceava)
3. Dumitru Tanu – Frasin (Suceava)

Seniori -90 kg:
1. Ovidiu Istrate – Targu Neamt (Neamt)
2. Marius Jurovschi – Satu Mare (Suceava)
3. Sebastian Cojocaru – Brosteni (Suceava)

Seniori +90 kg:
1. Adrian Laurus – Milisauti (Suceava)
2. Adrian Paslariu – Radauti (Suceava)
3. Ovidiu Iacob – Piatra Neamt (Neamt)

Seniori – open:
1. Danut Borbil – Ludus (Mures)
2. Ovidiu Iacob – Piatra Neamt (Neamt)
3. Adrian Laurus – Milisauti (Suceava)

Prima editie a Cupei Bucovina a avut un succes deosebit, avand in vedere numarul mare de participati si faptul ca a fost primul concurs, in afara de Campionatele Nationale si galele lui Oncescu, care a fost transmis in direct pe internet de catre sport.ro. Cu singuranta am fi avut parte si de mai multi participanti, dar trebuie sa tinem seama ca aceasta intrecere a fost organizata cu doar doua saptamani inaintea Campionatelor Nationale si probabil multi au vrut sa se fereasca de accidentari. In toamna, vrem sa organizam a doua editie, iar atunci o sa ridicam stacheta cu un grad, urmand sa invitam si sportivi din afara tarii”, a spus promotorul Adrian Urdoi.

Cupa Bucovinei la skandenberg a constituit ultima repetitie inainte de Campionatele Nationale, care vor avea loc intre 21 si 22 aprilie la Bucuresti si unde sucevenii au sanse mari sa urce pe podium prin Catalin Pâslariu si Adrian Laurus, ultimul urmand sa concureze din postura campion european de juniori.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Câştigătorii Cupei Bucovina"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*