Trebuie să returneze 1 mld.

Ion Lungu nu este de acord cu iniţiativa consilierilor locali PDL, care au propus ca municipalitatea să fie acţionar al echipei locale de handbal. Primarul Sucevei este adeptul finanţării sportului prin fonduri nerambursabile, dar pentru a primi bani Universitatea trebuie să achite la bugetul local un miliard de lei vechi.

Ion Lungu susţine că Primăria nu are specialişti pentru a putea administra corect un club sportiv. Şeful deliberativului local a dat ca exemplu problemele Forestei.

„Mă doare inima de situaţia în care se află echipa locală de handbal. Am văzut o initiaţivă a consilierilor PDL. Eu personal nu sunt de acord să fim acţionari la un club, indiferent că este vorba despre handbal sau despre fotbal. Şi astăzi ne mai judecăm pe la Curtea Suprema cu Nord Club Foresta. Dacă intri într-o horă de asta trebuie să ai oameni pregătiţi. Ne-am băga într-o poveste pe care nu o stăpânim, unde nu avem specialişti. Atâta timp cât eşti acţionar răspunzi de tot ce este acolo: grile, transferuri, jucători. Sunt chestii prea complicate şi sensibile pentru a le administra Primăria. Ne-am lega la cap fără să ne doară”, a spus Ion Lungu.

Primarul Sucevei a venit cu altă soluţie pentru finanţarea echipei locale de handbal: “La handbal, pe structura asta de finanţare nu pot da bani. Din punctul meu de vedere este o singură soluţie: să reziliem contractul din acest an pe cale amiabilă, să ne returneze suma de un miliard de lei pe care le-am dat-o anul acesta, după care să scoatem din nou la licitaţie bani pentru activitatea handbalistică şi dumnealor să vină de această dată cu clubul în ordine, aşa cum au prevăzut cei de la Curtea de Conturi.”

COMENTARII:

5 Comentarii la "Trebuie să returneze 1 mld."

 1. Te doare inima????? Daca o ai in fund atunci cred ca te doare. Oricum Lungu face performanta cu echipa de pavele.
  Lungu detine recordul national la schimbat pavele bune cu pavele noi.
  Traiasca votantii!!!!!

 2. DNA sa se sesizeze la pavele si poate schimbam un primar care nu e in stare sa faca nimic ..sportul si alte lucruri serioase se fac cu oameni care au stiut sa faca ceva in viata …..sa mearga la oile de la plopeni

 3. STIE CINEVA CAND A FACUT CURTEA DE CONTURI ULTIMUL CONTROL LA PRIMARIA SUCEAVA?

 4. tzetzeristilor | 21 august 2013 at 17:38 | Răspunde

  sper ca toti burdujenenii sa-l pupati in dos si sa-l votati pe nenorocit si la urmatoarele parlamentare!

 5. urmatoarele parlamentare?? copchil idiot ce este !

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*