CSU Suceava a reuşit primele trei achiziţii de jucători >> Puljizovic a plecat în Serbia

CSU Suceava a facut primele miscari pe piata de transferuri in perspectiva viitorului sezon al Ligii Nationale de handbal masculin.  Universitarii au batut palma in aceste zile cu trei jucatori, e vorba de Gabriel Cotinghiu, Mihai Sandu si goalkeeperul Daniel Bobeica. Un produs al handbalului sucevean, Mihai Sandu (24 de ani) revine acasa dupa doua sezoane petrecute la HC Vaslui. De la aceiasi echipa a fost adus in nordul Moldovei si extrema dreapta Gabriel Cotinghiu (28 de ani), ambii semnand pe doi ani cu CSU. Cel de-a treia achizitie reusita de universitari este Daniel Bobeica, un portar cu un fizic impresionant, 2.02 metri si 92 de kilograme, si care, alaturi de Gabi Burlacu, a participat cu echipa nationala de tineret la Campionatul Mondial din Brazilia 2015. Bobeica a facut parte in ultimul sezon din lotul divizionarei secunde Stiinta Bacau, cu care a ratat insa zilele trecute promovarea in Liga Nationala.

Am mare incredere in Sandu si Cotinghiu, doi jucatori cu destula experienta in Liga Nationala. Pe Sandu il stim din perioada petrecuta la Suceava, in vreme ce Cotinghiu este un jucator bun, dar care in ultimul sezon petrecut la Vaslui a stat in urmba lui Gabriel Bujor, golgheterul Ligii. Bobeica este din generatie cu Burlacu, a trecut pe la loturile nationale de juniori si tineret, deci are valoare”, a precizat Adi Chirut.

Puljizovic a plecat. Cu Sipka se negociaza prelungirea contractului

Tehnicianul a precizat ca universitarii sunt in discutii pentru prelungirea contractului lui Dusan Sipka, dar si pentru aducerea unui inter dreapta, tinand cont ca Sebastian Polocoser va fi apt de joc abia din iarna. “Suntem in discutii cu mai multi jucatori, printre care si unii tineri pentru formarea echipei a doua”, a spus Chirut.  In schimb, echipa suceveana s-a despartit in intersezon de Sasa Puljizovic, care a semnat cu Metaloplastika Sabac (Serbia).

Adi Chirut si Iulian Andrei sunt plecati la un curs de perfectionare

Daca handbalistii suceveni sunt in vacanta, Adrian Chirut si Iulian Andrei nu si-au luat inca liber, cei doi antrenori fiind in aceste zile la Bucuresti, unde participa la un curs de perfectionare tinut de selectionerul echipei nationale a Romaniei Xavier Pascual Fuertes. La inceputul lunii viitoare, CSU Suceava va reprezenta Romania la Campionatul European Universitar ce va avea loc la Malaga (Spania). Universitarii vor incepe pregatirile pentru viitorul sezon al Ligii Nationale pe data de 12 iulie, cand este programata reunirea lotului.

In alta ordine de idei, Adrian Chirut a tinut sa multumeasca rectorulului USV, Valentin Popa, si  primarului Ion Lungu pentru sprijinul acordat echipei de handbal: “Am primit deja jumatate din bugetul pe acest an. Se vede ca se doreste in continuare handbal la Suceava, motiv pentru care vom incerca sa formam o echipa cel putin la fel de competitiva ca-n sezonul trecut”.

COMENTARII:

2 Comentarii la "CSU Suceava a reuşit primele trei achiziţii de jucători >> Puljizovic a plecat în Serbia"

  1. Trebuie de adus cel putin inca 2 – 3 jucatori de valoare, altfel va fi greu de rezistat pt. ca toate echipele s-au intarit cu jucatori buni !

  2. Saro ce le mai stii tu pe toate… of of . De ce nu esti oare antrenorul CSU-ului.

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*