CSU Suceava a demarat pregătirile de vară cu un lot de peste 20 de jucători

CSU Suceava a inceput pregatirile pentru viitorul sezon al Ligii Nationale de handbal masculin. La reunirea lotului universitarilor, ce a avut loc miercuri seara, s-au prezentat peste 20 de jucatori, printre care si cele patru achizitii realizate in intersezon, este vorba de portarul Daniel Bobeica (Stiinta Bacau), coordonatorul Mihai Sandu (HC Vaslui) si extremele dreapta Gabriel Cotinghiu (HC Vaslui) si Alexandru Potera (CSU Galati). Primul antrenament din aceasta vara a constat in cateva serii de alergari usoare si o miuta la fotbal pe terenul sintetic al Liceului cu Program Sportiv din Suceava, “alb-albastrii” urmand sa treaca la partea cea mai grea a pregatirilor abia de saptamana viitoare.

Am avut o vacanta scurta, tinand cont ca o parte din baieti au participat la Campionatul European Universitar. A fost extraordinar ca ne-am intors cu medaliile de aur din Spania, iar pe acesta cale vreau sa multumesc Primariei, Consiliului Local si Universitatii pentru aportul adus la aceasta performanta. De acum ne concentram pe Liga Nationala. S-au produs schimbari la multe echipe, s-au facut investitii mult mai mari decat la noi, dar eu am incredere in baieti ca vor face un sezon si mai bun decat cel precedent”, a declarat antrenorul principal Adi Chirut.

In varsta de 28 de ani, extrema dreapta Gabriel Cotinghiu a venit la CSU Suceava in cautarea unei noi provocari in cariera de handbalist. “Cautam o noua provocare si am ales sa vin la Suceava pentru ca este o echipa cu traditie si cu perspective multe, o echipa muncitoare, care alearga mult si sufoca adversarul”, a declarat Cotinghiu, care a semnat pe doua sezoane.

Mihai Sandu a revenit la Suceava dupa doi ani petrecuti in tricoul celor de la HC Vaslui. “Sunt foarte bucuros ca am revenit la Suceava. Aici am petrecut cele mai frumoase clipe ca jucator. Sper sa ajut echipa sa-si indeplineasca obiectivul care va fi stabilit de conducere. Am avut parte de o experienta de neuitat in Spania. Acea performanta ne-a dat moral si cred ca vom face fata cu brio in viitorul sezon”, a declarat Sandu.

Daniel Bobeica a fost adus la Suceava sa-i faca concurenta pe post lui Cristi Tcaciuc. “Sper sa fac fata si sa-mi ajut echipa cat mai mult. Pe o parte dintre baieti ii cunosc pentru ca m-am mai antrenat cu Suceava in urma cu doi ani. De altfel, cu Burlacu, Tarzioru si Olariu am fost coleg la loturi”, a precizat Bobeica. “Daniel este un portar bun si sper sa ne ajutam reciproc. Asta este cel mai important”, a completat Cristi Tcaciuc.

Lotul prezent la reunire: C. Tcaciuc, Duman, Bobeica – Cotinghiu, Sandu, Sipka, Burlacu, Tirzioru, Ciubotariu, I. Tcaciuc, Mitrea, Olariu, Petrea, Soldanescu, Costea, Alexa, Baican, Badelita, Usturoi, Potera si Polocoser, ultimul fiind intr-o perioada de recuperare dupa operatia la genunchi.

CSU Suceava va incepe seria meciurilor amicale in primul weekend din luna august, cand este programat Memorialul “Mihai Mironiuc”, turneul la care si-au anuntat deja prezenta nou-promovata Politehnica Iasi, CSM Focsani si divizionara secunda Stiinta Bacau. Apoi, trupa antrenata de Adi Chirut va participa la doua turnee la Vaslui si Baia Mare. Formatia suceveana va debuta in noul sezon al Ligii Nationale pe 3 septembrie, cu un meci la Constanta.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "CSU Suceava a demarat pregătirile de vară cu un lot de peste 20 de jucători"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*