Buget, obiective, regrete

Ramanerea in Liga Nationala. Acesta este obiectivul echipei locale de handbal pentru viitorul sezon. Primul pas ar fi evitarea locului 13, retrogradabil direct. “Obiectivul pentru sezonul viitor, asumat de noi, conducerea tehnica, este ramanerea in Liga Nationala. Este un obiectiv proportional cu bugetul si destul de dificil de indeplinit, in conditiile in care echipa nu beneficiaza de o stabilitate extraordinara si de experienta la nivelul lotului. Sunt 11 echipe care se bat pentru cupele europene, dintre care 7 pentru titlul. Inca studiem cu care adversari ne vom lupta in mod direct pentru evitarea retrogradarii. In orice caz, va fi o lupta pentru puncte, meci de meci, iar castig de cauza vor avea echipele care vor dovedi constanta”, considera Petru Ghervan.

Razvan Bernicu a anuntat ca “studentii” vor pleca la drum cu incredere ca vor ramane in Liga Nationala: “Se anunta un sezon mai greu decat cel precedent pentru ca majoritatea echipelor s-au intarit si au obiective mari. Noi plecam insa la drum cu incredere ca ne vom realiza obiectivul”, a spus Razvan.

Rectorul Universitatii “Stefan cel Mare”, Valentin Popa, a precizat ieri ca echipa locala de handbal mizeaza in viitorul sezon pe un buget de doua milioane de lei. Jumatate de suma este garantata in mod egal de catre USV si Ministerul Educatiei, in vreme ce cealalta jumatate din bani ar trebui sa vina de la Primarie. “Studentii” se bazeaza insa deocamdata pe pielea ursului din padure, in conditiile in care, in primele sapte luni a acestui an, CSU Suceava a primit doar 300.000 de lei din bugetul alocat de municipalitate pe 2014. “E un buget foarte mic pentru Liga Nationala si este greu sa avem pretentii la rezultate extraordinare. Este vorba de un buget de doua milioane de lei, constituit in principiu dintr-un milion de lei de la Consiliul Local, asa cum a fost aprobat, dar care nu a fost contractat in totalitate. Celalalt milion este asigurat, de data aceasta ferm, de catre Universitate si Ministerul Educatiei in parti egale. Daca am fi avut un buget de trei milioane, asa cum s-a intamplat in anii trecuti, am fi putut sa ne batem la cupele europene. Vreau sa-i asigur pe jucatori ca voi face tot ce pot sa fie cu salariile la zi, chiar daca ele vin din diverse surse”, a declarat rectorul USV.

Doar 300.000 de lei de la Primarie

Valentin Popa a precizat ca primul contract semnat intre CSU Suceava si municipalitatea locala este in derulare si si-a manifestat speranta ca pe viitor va exista o constanta a platilor dinspre Primarie, astfel incat sa nu fie perturbata activitatea echipei. “Primul contract este in valoare de 500.000 de lei, iar in momentul de fata a fost executat in proportie de 60%. Primaria a virat pana acum 300.000 de lei. Suntem in derularea platilor catre jucatori, iar in cel mai scurt timp vom plati si salariile pe luna iulie. Tin sa amintesc ca, atunci cand aveam rezultate deosebite, atat in campionat cat si in cupele europene, exista o constanta a platilor de la Primarie. In clipa in care aceste viramente nu au mai fost facute constant, au aparut datoriile si implicit problemele la echipa. In acest an suntem club public si nu ne permitem sa lucram pe datorie. Universitatea a identificat toate formele legale pentru a sustine aceasta echipa. Noi am venit cu tot felul de solutii imprumutate din celalalte centre universitare. Acum este la latitudinea juristilor din Primarie sa gaseasca solutii care sa nu contravina formelor legale de finantare”, a subliniat Valentin Popa.

Rectorul Universitatii “Stefan cel Mare” a subliniat ca autoritatile locale sunt obligate prin lege sa sustina sportul, precizand ca banii sunt principalul factor care conduce o echipa spre performanta. “O prevedere din Legea Sporturilor spune ca autoritatile locale au obligativitatea de a sustine sportul de masa si de performanta. Pentru a face insa sport de performanta, iti trebuie doua conditii.  Prima este sa ai anumiti specialisti si am dovedit ca Suceava are specialisti sa duca o echipa pana in finala unei cupe europene. Aceasta este doar o conditie necesara, nu si suficienta. Trebuie sa avem si un buget pe masura. E usor de constatat ca echipele care isi doresc in acest moment sa ia titlul national au bugete de 5 ori mai mare decat bugetul nostru. E adevarat ca nu intotdeauna clasamentul bugetelor da si clasamentul echipelor. Inversarile de pozitii sunt date de valoarea lotului, de valoarea antrenorilor, de dorinta suporterilor si a comunitatii locale de a face performanta”, a mai spus Valentin Popa.

Consiliul Judetean sprijina handbalul doar cu gandul

Valentin Popa regreta ca echipa este sprijinita doar cu vorba de conducerea Consiliului Judetean si de oamenii de afaceri din judet: “Regret ca pana acum nu avem decat sprijinul moral al Consiliului Judetean si inca nu avem sprijinul sponsorilor din orasul Suceava si din regiune. Daca dorim sa avem o echipa performanta trebuie sa avem si o dorinta a comunitatii locale si a comunitatii de afaceri. Daca astazi mai avem o echipa profesionista, asta se datoreaza catorva inimosi de la Universitate, presei, Consiliului Local si primarului. Stiu ca si domnul Nechifor este iubitor de handbal si sper ca va indentifica fonduri sa ne sustina. Nu poti face performanta doar cu simpla dorinta”.

Valentin Popa regreta ca Suceava nu are o sala polivalenta

Rectorul este dezamagit si de faptul ca un oras universitar precum Suceava nu beneficiaza nici pana acum de o sala polivalenta, desi USV a facut primii pasi in acest sens odata cu demararea proiectului campusului de la Moara: “Sunt dezamagit ca nu avem o sala polivalenta. Noi am facut primii pasi, am facut si studiul de fezabilitate pentru campusul II care prevede si o sala polivalenta. Singur ca nu o putem construi singuri. Trebuie ca impreuna cu Primaria si in special cu Consiliul Judetean sa facem proiecte si sa obtinem finantare. Nu este admisibil ca un oras universitar ca Suceava sa aiba doar o sala de sport precum cea de la LPS, o sala in care nu putem avea pretentia de juca in cupele europene. Sper sa gasim resursele umane pentru a intocmi aceste proiecte, pentru ca exercitiul financiar 2014-2020 e abia la inceput”.

Din sezonul viitor ar putea creste pretul biletelor

Oficialul Universitatii a anuntat ca preturile biletelor de intrare la meciurile de pe teren propriu ale echipei locale de handbal ar putea creste din sezonul viitor la 20 de lei, iar cel al abonamentelor la 150 de lei, respectiv 300 de lei (tribuna oficiala).

COMENTARII:

1 Comentariu la "Buget, obiective, regrete"

  1. Inca nu am retrogradat dar e in totalitate vina primariei pentru ce s-a intamplat acum un an/doi cand au plecat de la echipa noastra jucatorii : george selaru, cantec, acatrinei, bursuc, amihaiesei, mitrea, gavriloaia, soldanescu, chirut, tutu, eyc.

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*