CSU, aproape de o surpriză

handbal CSU Suceava - Stiinta Bacau

CSU Suceava a fost la câteva minute distanţă să detoneze prima mare “bombă” în noul sezon al Ligii Naţionale de handbal masculin. Echipa condusă de Petru Ghervan şi Răzvan Bernicu a pierdut sâmbătă în sala LPS, cu scorul de 24-26, în faţa vicecampioanei en-titre Ştiinţa Bacău, după un meci în care gazdele s-au aflat la conducere pe tabela de marcaj până cu cinci minute înainte de final.

“Studenţii” au făcut o primă repriză de vis la debutul noii ediţii de campionat, la finalul căreia aveau un avantaj de şase goluri. Cu un joc în viteză, gazdele s-au desprins în minutul 5 la 4-2, prin Eros, iar până la jumătate reprizei şi-au mărit avansul la trei lungimi, după ce Târzioru puncta pentru 10-7 şi obliga banca oaspeţilor să solicite time-out. Mişcarea spaniolului Mateo Garralda nu a avut însă efecte în jocul elevilor săi, în condiţiile în care, până în minutul 25, CSU a mărit diferenţa la 15-11. Cu o defensivă ridicolă în faţă, tinerii handbalişti conduşi de Petru Ghervan şi Răzvan Bernicu, în frunte cu Târzioru, autor a nu mai puţin de 12 goluri în partida de sâmbătă, au încheiat en-fanfare primele 30 de minute de joc, cu scorul de 18-12.

Garralda a schimbat placa la pauză. A început repriza secundă cu Erhan în poartă, Rotaru la coordonare şi ex-universitarul Dospinescu pe postul de extremă stângă. Schimbările n-au avut însă efecte în primele zece minute de la reluarea jocului, la finalul cărora,acelaşi Târzioru transforma o aruncare de la 7 metri şi păstra intact ecartul de şase goluri de la pauză, scor 21-15. A fost nevoie de un nou time-out, pentru ca jocul oaspeţilor să începe să funcţioneze. Astfel, într-un interval de cinci minute, Ştiinţa a avut o serie de şase goluri consecutive, încheiată de estonianul Pinnonen în minutul 48, când vicecampioana a egalat situaţia la 21-21. Cu publicul în spate, “studenţii” n-au capitulat cu una cu doua, Târzioru readucând gazdele în avantaj în minutul 54, când a înscris cu podeaua pentru 24-23. Handbaliştii suceveni s-au precipitat însă pe final de joc, când plusul de experienţă din tabără băcăuană şi-a spus cuvântul. Erhan a închis poarta în ultimele cinci minute, iar în ofensivă execuţiile lui Celestin şi Dospinescu i-au asigurat Ştiinţei o victorie în extremis, scor 26-24.

CSU Suceava: C. Tcaciuc, Spiridon, Manea – Târzioru (12 goluri), Bursuc (4), Eros (2), I. Tcaciuc (2), Popovici (1), Preda (1), Roban, Petrea, Alexa, Baleaev, Costea. Antrenori: Petru Ghervan şi Răzvan Bernicu.

Ştiinţa Bacău: Tamaş, Grigoraş, Erhan – Bondar (8 goluri), Celestin (5), Pinnonen (4), Dospinescu (3), Rotaru (2), Tokic (2), Păunică (1), Johansson (1), Iancu, Vartic, Tărâţă, Carali, Câmpan. Antrenor: Mateo Garralda.

Rezultatele primei etape:

Dinamo Bucureşti – Poli  Timişoara 26-24
Dunărea Călăraşi – HCM Constanţa 32-30
Potaissa Turda – Energia Târgu Jiu 27-26
HC Vaslui – HC Odorhei 24-28
CSU Suceava – Ştiinţa Bacău 24-26
Minaur Baia Mare – Steaua Bucureşti 23-20
CSM Bucureşti a stat în prima rundă.

În runda a doua a Ligii Naţionale de handbal masculin, CSU Suceava va juca vineri pe terenul formaţiei CSM Bucureşti.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "CSU, aproape de o surpriză"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*