CSMU Suceava a retrogradat

Calvarul echipei locale de volei a luat sfarsit, azi, odata cu fluierul final al celui de-al patrulea meci din cadrul barajului cu CSM Bucuresti. Sprijinita financiar de catre municipalitate la nivel de subzistenta si cu un lot de jucatori de o valoare indoielnica si lipsit de experienta, CSMU Suceava s-a dovedit un actor figurant pe prima scena a voleiului romanesc, parasind Divizia A inca din primul an dupa promovare, la finalul unui sezon in care a inregistrat o singura victorie pe teren in 27 de jocuri oficiale disputate.

Tresarirea de orgoliu avuta la finalul saptamanii trecute in primele doua meciuri de la Bucuresti s-a dovedit doar o perdea iluzorie de fum pentru spectatorii suceveni invitati in tribune pentru a spera ca trupa pregatita de Victor Pancu se va salva in extremis de la retrogradare. Sasu si compania au dat cu piciorul si ultimei sanse de a ramane la “masa bogatilor” din voleiului romanesc in dubla din sala Unirea, unde gazdele au pierdut ambele meciuri disputate in compania celor de la CSM Bucuresti cu un sec 0-3.

Intrata pe teren cu sabia retrogradarii deasupra capului, dupa infrangerea de miercuri seara si in urma careia bucurestenii au preluat conducerea la general cu 2-1, echipa suceveana a inceput cel de-al patrulea meci al barajului cum nu se poate mai prost: cu doua servicii ratate in debutului primului set, astfel ca oaspetii conduceau din start cu scorul de 4-1. Condusa din teren de fostul echipier al gazdelor, Lucian Hutuleac, CSM Bucuresti a facut adevarate ravagii prin blocajul advers mai ales din flancul stang al atacului, marindu-si treptat avansul la 10 puncte, scor 17-7. Pe fondul degringoladei din jocul sucevenilor, oaspetii s-au distantat si mai mult pe tabela de marcaj, inchizand setul inaugural cu scorul de 25-13.

Desi a inceput cu ceva mai mult tupeu actul secund, formatia lui Victor Pancu a tinut pasul cu adversarul doar pana la scorul de 4-4, voleibalistii bucurestenii reusind sa se distanteze spre jumatatea setului la cinci lungimi, scor 11-16. Chiar daca s-au apropiat pe tabela la doar doua puncte, la scorul de 17-19, CSMU Suceava a fost tradata pe final de serviciile propriilor jucatori, astfel ca, pe fondul a trei erori de repunere a mingii in joc, gazdele au cedat in cele din urma si cel de-al doilea set cu scorul de 20-25.

Sasu si compania au lasat senzatia ca nu mai au nimic de pierdut abia in setul trei, in debutul caruia au condus si la o diferenta de patru puncte, scor 9-5. Lipsa de constanta din evolutia echipei sucevene a iesit insa la suprafata in momentele cheie ale jocului, oaspetii reusind mai intai sa egaleze la 9-9, pentru ca, mai apoi sa se distanteze la scorul de 13-16 in fata unui blocaj al gazdelor ramas cu gura cascata la atacurile adverse. In ciuda incercarilor disperate ale voleibalistilor suceveni de a intoarce soarta barajului, Hutuleac si compania au gestional perfect finalul meciului, castigand si actul trei cu 25-22.

Evolutia scorului:
Set 1: 3-5, 4-10, 5-15, 10-20, 13-25.
Set 2: 4-5, 6-10, 11-15, 17-20, 20-25.
Set 3: 5-3, 10-9, 13-15, 17-20, 22-25.

Set, meci si baraj adjudecat de CSM Bucuresti. De partea cealalta, voleibalistii suceveni au ramas cu un sezon jucat in prima divizie trecut in CV-uri si cu diplomele de cetateni de onoare in vitrinele de acasa. Elogiile oficialitatilor locale nu intretin insa performanta, dovada ca, incepand de astazi, Suceava a ramas cu o singura echipa in primele esaloane ale sportului romanesc. Final de poveste in sala Unirea…

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "CSMU Suceava a retrogradat"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*