Crosul „Viitorii Campioni” – ediţia a II-a

Peste 200 de elevi au participat in cursul zilei de vineri la cea de-a doua editie a concursului de atletism “Viitorii Campioni”, un proiect educational-sportiv organizat de Primaria orasului Liteni si Liceul Tehnologic “Iorgu Vanav – Liteanu”, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Suceava, Directia Judeteana pentru Tineret si Sport Suceava si Universitatea “Stefan cel Mare”.

Desfasurat in cadrul programului “Scoala Altfel”, concursul a adunat la start elevi de la scolile din Liteni, Dolhasca, Rotunda, Udesti, Plesesti, Veresti, Corni, Gulia, Roscani si Silistea. Acestia s-au intrecut, in functie de varsta in probele de viteza si rezistenta. Festivitatea de deschidere a celei de-a doua editii a avut loc in curtea Liceul Tehnologic “Iorgu Vanav – Liteanu” in prezenta oficialitatilor, in frunte cu primarul orasului Liteni, Tomita Onisii, si a inspectorului scolar pentru educatie fizica si sport, Adrian Boicu.

Competitiile dezvolta caractere si de aceea, eu ca primar, voi raspunde cu mare drag la orice solicitare in privinta sprijinirii sportului. II salut pe toti cei prezenti si speram ca acest proiect sa devina o traditie pentru orasul Liteni, sa-l derulam cu succes an de an de acum inainte”, a spus primarul orasului Liteni, Tomita Onisii. La randul sau, inspectorul scolar Adrian Boicu spera ca o parte dintre elevii care au concurat vineri la Liteni sa urce pe viitor pe podiumul competitiilor nationale. “In acest an, elevii din judetul Suceava au confirmat in proportie de 40% in competitiile de nivel national. Sper ca despre o parte dintre cei care au concurat astazi, aici, la concursul <<Viitorii Campioni>> sa aud peste un an, doi-trei la competitiile nationale, cat mai sus”, a precizat inspectorul Adrian Boicu.

Demis Maranda, initiatorul si promotorul concursului “Viitorii Campioni”, s-a implicat efectiv in desfasurarea probelor alaturi de colegii de la catedra de educatie fizica si sport din cadrul Liceului Tehnologic “Iorgu Vanav – Liteanu”. “Am incercat sa aducem cat mai multi copii si ma bucur ca la invitatia noastra au raspuns prezent elevi de la majoritatea scolilor din imprejurimile Liteniului. Sportul e o emblema, inseamna sanatate, iar aceasta competitie nu le poate aduce decat beneficii. Sunt copii care au concurat anul trecut aici si care s-au evidentiat intre timp la un nivel mai inalt. Ii multumesc pe aceasta cale domnului primar Tomita Onisii. Nu este activitate sportiva in orasul nostru in care dumnealui sa nu fie implicat, ca organizator si ca sponsor”, a declarat profesorul Demis Maranda, care a precizat ca fiecare participat a fost premiat cu dulciuri si diplome, iar castigatorii au primit inclusiv cupe si medalii de la organizatori.

Lista castigatorilor:

Clasele V-VI:

Viteza – fete:

 1. Olivia Tihulca (Rotunda)
 2. Rafaela Uncescu (Liteni)
 3. Ana Maria Tibichi (Liteni)

Viteza – baieti:

 1. Constantin Poenaru (Roscani)
 2. Tiberiu Ciubotariu (Roscani)
 3. Danut Petrica Amaritei (Liteni)

Rezistenta – fete:

 1. Ionela Moraru (Silistea)
 2. Florina Pascariu (Silistea)
 3. Bianca Elena Lupu (Liteni)

Rezistenta – baieti:

 1. Claudiu Apetrechioaie (Rotunda)
 2. Neculai Sirbu (Gulia)
 3. Daniel Apetrechioaie (Rotunda)

Clasele VII-VIII:

Viteza – fete:

 1. Andreea Rotaru (Rotunda)
 2. Luminita Strugariu (Rotunda)
 3. Gabriela Gurincu (Liteni)

Viteza – baieti:

 1. Ionut Andrei Lupu (Gulia)
 2. Florin Ciuraru (Gulia)
 3. Adi Cioroianu (Rotunda)

Rezistenta – fete:

 1. Maria Aparaschivei (Rotunda)
 2. Luminita Strugariu (Rotunda)
 3. Paula Tihulca (Rotunda)

Rezistenta – baieti:

 1. Dumitru Baicu (Gulia)
 2. Florin Ciuraru (Gulia)
 3. Antonel Dascalu (Corni)

Cea de-a doua editie a concursului “Viitorii Campioni” a beneficiat de sprijinul sponsorilor Avastar, Danicost, La Garea Ion Mih SRL si Gabitele SRL.

COMENTARII:

1 Comentariu la "Crosul „Viitorii Campioni” – ediţia a II-a"

 1. cupa romaniei preutesti -radauti stie cineva scorul ? ms

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*