Crosul Tineretului la Rădăuţi

Clubul Sportiv “Tigrul” din Radauti, in colaborare cu Directia Judeteana pentru Sport Suceava si MTB Club Bucovina, organizeaza maine, la Radauti, cea de-a doua editie a manifestarii “Crosul Tineretului – O noua sansa”.

Evenimentul va debuta la orele 9.00, cu festivitatea de deschidere, o ora mai tarziu urmand sa inceapa si concursurile cu caracter sportiv. In primul dintre ele, participantii se vor intrece in proba de cros pe o distanta de 1.200 de metri, pe traseul Str. Dimitrie Onciul – Str. Sfantul Dumitru – Str. Ion Nistor, linia de start cat si cea de sosire fiind postate in parcarea centrala a orasului.

Acelasi traseu va gazdui si proba de ciclocros, unde pasionatii sportului pe doua roti vor concura pe o distanta totala de 6.000 de metri. Manifestarea de la Radauti mai programeaza o intrecere pe role, pe o lungime de 2.400 de metri, precum si o demonstratie de BMX Street.Evenimentul se va incheia in jurul orele 13.00 cu festivitatea de premiere, urmata de un concurs demonstrativ.

Initiatorul crosului, campionul mondial de wushu kung-fu, Matei Tatar, considera ca actiunea ofera radautenilor “o sansa noua in revigorarea dorintei de a face sport de masa si de performanta.”

De asemenea, profesorul de sport Daniel Stoica a precizat ca: “intentia organizatorilor este de a da o sansa tinerilor sa faca sport. Nu conteaza performanta, ci atragerea tineretului catre sport. Deviza noastra este: Nu tigarilor, drogurilor si alcoolului.”

Un alt coorganizator, Adrian Levitchi, spune ca actiunea de la Radauti este un lobby facut sportului pentru toti, nu neaparat pentru performanta. “Este o invitatie adresata in special tineretului, ca o alternativa la tentatiile acestor vremuri, cum ar fi dependenta de tastatura computerului. Miscarea, indiferent de natura ei, face parte dintr-un programat vechi de mai bine de 2000 de ani, concretizat foarte bine prin sintagma: mens sana in corpone sano”, a conchis Adrian Livitchi. Prima editie a Crosului Tineretului a avut loc anul trecut si s-a bucurat de prezenta a circa 700 de participanti.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Crosul Tineretului la Rădăuţi"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*