Asocierea cu FRF, aprobata

Ciprian Anton

Consilierii locali au aprobat joi asocierea cu Federatia Romana de Fotbal pentru crearea unui Centru de Excelenta in fotbal la Liceul cu Program Sportiv Suceava. Pentru ca varianta unui stadion nou din fonduri europene a cazut, municipalitatea cauta acum solutii pentru a construi tribune si vestiare la terenul de fotbal din campusul LPS.

La sedinta de joi a fost prezent si presedintele Asociatiei Judetene de fotbal, Ciprian Anton, cel care a avut initiativa realizarii unui Centru de Excelenta de fotbal in Suceava. Nu a mai fost nevoie de interventia sa. Consilierii locali Daniel Prorociuc, Corneliu Vornicu, Cornel Grosar si Neculai Barba au tinut sa aprecieze oportunitatea unei colaborari cu Federatia, iar proiectul propus de primarul Ion Lungu a fost aprobat. Municipalitatea cauta acum solutii pentru a realiza tribune si vestiare la terenul de fotbal al Liceului cu Program Sportiv

Corneliu Vornicu“Acest teren ca sa poata fi omologat pentru gazduirea unor competitii sportive de anvergura are nevoie de tribune si vestiare. Saptamana viitoare vom merge la teren pentru a cauta o solutie prin care sa completam proiectul. Daca se va gasi solutia tehnica se va intra in Consiliul Local pentru suplimentarea sumelor necesare. Va fi singurul teren de pe teritoriul Municipiului Suceava care va deservi atat echipele profesioniste de fotbal cat si elevii Liceului cu Program Sportiv”, a spus Corneliu Vornicu.

Primarul Ion Lungu sustine ca va cauta o solutie imediat ce directorul Liceului cu Program Sportiv, Ioan Radu, va reveni in localitate: “Trebuia sa mergem miercuri la Liceul Sportiv, dar domnul director Radu nu este. Fara dumnealui nu putem lua nicio decizie, ca ne trezim maine-poimaine ca se intoarce si spune ca nu a fost consultat. Gasiti-l pe domnul Radu si aduceti-l la o discutie!”

Consilierul Cornel Grosar a profitat de subiectul discutiei pentru a-l intreba pe Ion Lungu despre sansele realizarii unui stadion nou. Primarul Sucevei sustine ca varianta atragerii unor fonduri europene in acest sens a picat, iar singura speranta de finantare se leaga de Guvern.

Ion Lungu“Trebuie un efort concentrat la nivelul judetului. Clujul, Ploiestiul si Bucurestiul si-au facut stadioane noi cu bani de la Guvern, apoi am vazut o pozitie in acest sens luat de primarul din Timisoara. Aici nu este vorba doar despre primar si primarie. Trebuie sa ne unim toti liderii politici, parlamentarii din judet si cei din conducerea Consiliului Judetean si sa solicitam Guvernului sa ne finanteze un stadion. Un stadion costa 17-18 milioane de euro, iar astazi nu avem acesti bani. Nu cred ca se merita sa imprumutam orasul cu 18 milioane pentru 30 de ani”, a spus Ion Lungu.

Despre autor

Daniel Vatamanu
Membru fondator al www.GazetaSV.ro | Redactor-prezentator la Intermedia TV Suceava.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Asocierea cu FRF, aprobata"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*