Colban, din inger demon

Fostul atacant al Cetatii, actualmente la FC Botosani, Vespazian Colban, a avut parte de o primire nu prea placuta la meciul disputat sambata de echipa sa acasa in compania formatiei FC Snagov, scor final 1-0. “Nu te vom ierta mercenarule” este mesajul cu care a fost intampinat “Colbinho”.

Rivalitatea fotbalistica dintre Suceava si Botosani dateaza tocmai din anii ’80, cand la meciurile directe dintre reprezentantele celor doua judete vecine se duceau adevarate lupte de strada. Traditia se pastreaza si acum insa, asa cum este si firesc, cu o amploare mult mai mica la capitolul violenta. Totusi, disputele din gazon sunt aprig disputate, orgoliile fotbalistilor din cele doua echipe fiind mai presus decat orice prima de meci promisa de conducatorii cluburilor.

In ciuda acestei rivalitati, de-a lungul istoriei au fost o serie de jucatori care au imbracat tricourile ambelor echipe. Ultimul dintre acestia este Vespazian Colban. Atacantul in varsta de 31 de ani era vedeta FC Botosani inainte de a veni la Cetatea, in vara anului 2007. Supranumit ‘Colbinho’ de catre suporteri, fostul numar zece al ‘ros-alb-albastrilor’ a marcat in ambele intalniri Cetatea-FC Botosani din sezonul 2006-2007.

Colban a stat doi ani la Cetatea, in perioada 2007-2009, timp in care a imbracat tricoul ‘galben-albastru’ de 34 de ori. In vara acestui an, atacantul s-a despartit pe care amiabila de clubul din Areni, iar in cursul saptamanii trecute a revenit la FC Botosani. Periplul pe care l-a avut la echipa rivala l-a transformat pe Colban din inger in demon. Astfel, jucatorul nu este deloc la inima suporterilor FC Botosani, acestia intampinandu-l cu mesajul “Nu te vom ierta mercenarule”, afisat pe intreaga durata a meciului FC Botosani – FC Snagov, disputat sambata si incheiat cu victoria gazdelor, scor 1-0

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Colban, din inger demon"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*