Chiruţ, operat din nou

Dintre handbaliştii pe care Leonard Bibirig nu poate conta în această perioadă, Adrian Chiruţ are cele mai mari probleme. Operat din nou, în urmă cu două săptămâni, căpitanul Universităţii riscă, chiar, să îşi încheie cariera de performanţă.

Directorul tehnic al Universităţii Suceava, Petru Ghervan, a mărturisit că situaţia lui Chiruţ este destul de delicată, un verdict în ceea ce priveşte recuperarea sa urmând a fi dat peste aproximativ o săptămână de zile.

“Prima intervenţie în zona afectată, de la Bacău, a fost una nereuşită. Îmi pare rău să spun asta, dar a fost făcută superficial. După recuperarea nereuşită s-a pus problema să înceteze activitatea sportivă. Ar fi fost o mare pierdere pentru clubul nostru, ca imagine, ca şi capacitate de performanţă, dar, în primul rând, cel mai mult l-ar fi afectat pe el. La 29 de ani este un om care poate să facă performanţă încă 4-5 ani. În aceste condiţii, am decis să meargă în Germania, la un medic român. Din păcate, implanturile făcute acolo nu au fost tolerate de organismul său, lucru care a presupus o nouă deschidere în urmă cu două săptămâni. Peste aproximativ o săptămână va avea o verificare, după care se va decide ce face în continuare. Sincer, chiar dacă va mai intra în acest campionat, nu cred o va face la capacitatea pe care noi o dorim. Asta este viaţa şi nu putem să luptăm cu lucruri care nu stau în puterea noastră”, a spus Petru Ghervan.

Managerul Universitătii şi-a reamintit de perioada în care echipa se afla în Divizia A, atunci când atitudinea din teren a lui Adrian Chiruţ a adus multe puncte Sucevei.

“El şi Adomnicăi s-au dus la bătaie atunci când era foarte greu. Jucam în a doua ligă pe la unele echipe unde era clar că trebuie să pierdem. Cum se spune, râul, ramul erau pregătite pentru asta. Ei bine, Chiruţ a fost unul dintre cei câţiva care s-au dus deliberat să ia pumni, palme şi până la urmă am câştigat acele jocuri. Atitudinea aceasta înseamnă foarte mult pentru mine personal, iar el, ca om, valorează mult mai mult decât s-a văzut în teren. Pentru asta merită toata atenţia noastră şi vom fi în continuare alături de el până vom avea o decizie definitivă dacă va continua sau nu”, a mai spus Petru Ghervan.

Ultimul meci în care Leonard Bibirig s-a putut baza pe Adrian Chiruţ a fost cu Steaua, pe 18 septembrie. Atunci Universitatea a câştigat cu scorul de 30-23, iar Chiruţ şi-a trecut în cont două reuşite.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Chiruţ, operat din nou"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*