„Challenge Cup este neprofitabila”

Presa din Elvetia este extrem de circumspecta atunci cand vine vorba despre Cupa Challenge. In “Tara Cantoanelor” aceasta competitie este privita ca una total neprofitabila, mai ales prin prisma deplasarilor lungi si a lipsei unei mize considerabile din punct de vedere financiar.

Pentru cluburile de fotbal pe langa pariurile de la nivel european, in general, participarea intr-o competitie internationala aduce beneficii financiare interesante. Cluburile elvetiene de handbal se confrunta, insa, de obicei, cu pierderi destul de mari, daca nu se califica in Champions League. Bern Muri s-a deplasat in nord-estul Romaniei cu ocazia semifinalelor Challenge Cup, lucru calificat de managerul clubului Daniel Weber drept un „dezastru financiar”. Situatia este cu atat mai grava, cu cat in vara trecuta nu s-a laut in considerare aceasta calificare.

Challenge Cup este cea mai puţin importanta dintre toate cele patru competiţii europene si de multe ori aduce adversari din fostul bloc sovietic. Desi, de cele mai multe ori participa echipe cu experienta, acestea duc lipsa unei dotari corespunzatoare. Costurile deplasarilor sunt substantial mai mari decat in Europa Centrala, nu poate fi vorba de zboruri ieftine, iar transportul feroviar sau rutier nu poate fi considerat ca alternativa din cauza distantelor mari si a lipsei trenurilor de viteza.

Pentru un zbor in sud-vestul Rusiei, de exemplu, BSV Bern Muri cheltuie 1000 de franci/persoana, iar delegatia este format de obicei din 20 de persoane. Drumul pana la Suceava-Romania costa mai putin, insa apar alte incovienente pentru jucatori. O calatorie cu autobuzul de 7 ore din capitala Bucuresti pana in apropierea granitei romano-ungare, iar duminica drumul de intoarcere va fi in aceleasi conditii.

Calificarea in finala pare usoara pentru echipa celor de la Bern, mai ales ca Suceava pare a fi mai slaba in campionatul romanesc decat echipa Bacaului, mai bine cotata. In Bacau am pierdut cu 9 goluri diferenta, insa avansul de 10 goluri din tur ne-a asigurat calificarea in semifinale. Speram ca cea de a doua confruntare cu o echipa din Romania sa fie mai usor de abordat, altfel meciul retur va fi foarte dificil.

www.bernerzeitung.ch

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "„Challenge Cup este neprofitabila”"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*