Cetatea se retrage din Liga a III-a

Cetatea se retrage din Liga a III-a. Zvonul a devenit realitate prin vocea lui Mircea Grosaru, care a confirmat aseara, dupa intalnirea pe care a avut-o cu primarul Ion Lungu, ca echipa suceveana nu se poate alinia la startul sezonului din pricina lipsei unei surse de finantare care sa-i sustina activitatea.

Dupa intrevederea cu primarul Ion Lungu, m-am lamurit. Primaria nu poate sustine in acest moment activitatea echipei Cetatea. Am incercat ca acest club sa nu se desfiinteze, dar din postura de reprezentat al firmei de lichidare, eu nu pot sa fiu si finantator. De asemenea, primaria nu poate finanta un club aflat in faliment. Participarea noastra in Liga a III-a a depins si de acceptul primariei de a ne pune la dispozitie stadionul Areni, dar am inteles ca acest lucru ar fi atras atentia fiscului, care are de recuperat aproape un milion de euro, ca datorii ale clubului Cetatea catre buget de stat. Fara spijinul financiar al municipalitatii, riscam sa ne facem de rusine inca din primele etape, asa ca am ales ca evoluam deocamdata la nivelul Ligii a V-a“, a spus Mircea Grosaru.

Acesta a precizat ca noul club infiintat, Cetatea Suceava 1920, ar putea fi sustinut financiar de catre autoritatile locale incepand cu anul viitor, odata cu votarea bugetului local pe 2011. “Banii alocati in acest an pentru activitatile fotbalistice au fost castigati deja de cluburile Rapid Suceava si Sporting Suceava. Noi am realizat un proiect serios pe care intentionam sa-l depunem imediat dupa votarea bugetului local pe 2011 si avem promisiunea ca atat Consiliul Local, Consiliul Judetean, cat si mai multi asociati privati il vor sustine. Important este ca din punct de vedere juridic am rezervat numele de Cetatea 1920 si noul club isi va incepe activitatea de la zero, fara handicapul datoriilor catre bugetul de stat. In pauza competitionala de iarna, intentionam sa cumparam drepturile federative de la alt club pentru a putea evolua in Liga a III-a“, a completat Mircea Grosaru.

Pana atunci, noul club Cetatea 1920 isi va continua activitatea la nivelul Ligii a V-a, cheltuielile legate de participarea in liga judeteana urmand sa fie suportate din fonduri private. In eventualitatea in care Cetatea s-ar fi aliniat la startul viitorului sezon al Ligii a III-a, echipa suceveana ar fi inceput campionatul cu o penalizare de 10 puncte, o consecinta a zestrei de doar 15 puncte acumulate in sezonul trecut.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Cetatea se retrage din Liga a III-a"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*