CE de Minifotbal

Peste puține zile, la Tulcea va debuta cea de-a doua ediție a Campionatului European de Minifotbal, competiție rezervată amatorilor, și care se desfășoară pe teren de dimensiuni reduse, pe gazon sintetic. „Organizarea în România a acestei competiții continentale vine în semn de recunoaștere atât a valorii minifotbalului românesc, cât și a capacității noastre de a organiza un asemenea eveniment de anvergură”, ne-a declarat Răzvan Burleanu, președintele Federației de Minifotbal din România.

România este, de altfel, campioană en-titre a Europei la acest frumos sport, titlul fiind obținut toamna trecută, la Bratislava, după o evoluție entuziasmantă a tricolorilor. Dacă în 2010 misiunea tricolorilor a fost destul de ușoară, ei învingând cu scoruri convingătoare în toate cele șapte partide disputate, intenția de a dubla succesul și anul acesta va fi cu atât mai greu de realizat. „Cu siguranță, România se află printre favorite, însă trebuie să ținem cont de valoarea adversarelor”, ne-a spus fostul arbitru internațional Tiberiu Lajos, antrenorul tricolorilor și autor, de la pupitru, al victoriei continentale din 2010.

La Tulcea vor veni reprezentative ale celor mai bune șapte naționale de pe bătrânul continent. Alături de România vor participa Bulgaria, Republica Moldova, Cehia, Slovacia, Grecia și Cipru. „Nu va fi un turneu ușor. Am pornit pregătirea lotului cu gândul să acoperim cât mai multe formule de joc cu care să reușim să ne surprindem adversarele”, ne-a mărturisit selecționerul. „Lotul este format din câțiva veterani care știu, deja, care este nivelul și încărcătura emoțională a unei competiții internaționale, alături de un număr de tineri al căror talent s-a făcut remarcat la turneele naționale din vara anului 2011, disputate la Timișoara și Sibiu.

Suceveanul Nicoară va fi, cu siguranță, unul dintre eroii acestui turneu, „șoricelul atacant” fiind cel care a făcut mat mai toate apărările adverse, în cadrul Campionatului Național desfășurat în luna iulie, la Timișoara.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "CE de Minifotbal"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*