Canotorii suceveni au obţinut 4 titluri de campioni mondiali de tineret în Bulgaria

Patru dintre canotorii suceveni prezenti in aceste zile la Campionatele Mondiale pentru Tineret de la Plovdiv s-au intors triumfatori din Bulgaria.

Aflati in primul an de tineret, cel mai titrat canotor de la CSM Suceava, Cosmin Pascari, si colegul sau, Mihaita Tiganescu, sportiv nascut la Horodnic de Sus, au devenit astazi campioni mondiali in proba de doua rame masculin. Cei doi suceveni au incheiat cursa cu timpul de 6 minute, 31 de secunde si 79 de sutimi, devansand echipajele din Franta (6:33:49) si Serbia (6:34.10).

Gianina Beleaga, canotoare descoperita de Ioan Despa la CSM Suceava, dar legitimata in prezent la Steaua, si colega sa, o alta suceveanca, Ionela-Livia Lehaci, au devenit astazi campioane mondiale de tineret in proba de dublu vasle – categoria usoara. Cele doua sucevence au fost cronometrate in 7 minute, o secunda si 24 de sutimi, devansand barcile din Italia si Grecia.

Cursa a fost exact asa cum ne asteptam sa fie. Am fost putin in spate dupa primii 1.000 de metri, dar nu ne-am pierdut increderea, iar la final am cucerit aurul dupa una dintre cele mai bune curse pe care le-am facut pana acum”, a declarat Gianina Beleaga pentru siteul oficial al competitiei.

La 8+1 masculin, echipajul României (Cristian Ivascu, Alexandru Matinca, campulungeanul Alexandru-Cosmin Macovei, Constantin Adam, Constantin Radu, Sergiu-Vasile Bejan, Gheorghe-Robert Dedu, falticeneanul Ciprian Tudosa, Adrian Munteanu) a ocupat locul al doilea, in spatele barcii olandeze.

COMENTARII:

1 Comentariu la "Canotorii suceveni au obţinut 4 titluri de campioni mondiali de tineret în Bulgaria"

  1. Abia baietii astia merita premiati de primaria…lungu daca vrea sa sustina sportul de performanta asa cum sustine sa arate. Acestea sunt cele mai bune ocazii pt a arata ca nu esti impotriva sportului. Bravo baieti

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*