Canotoarele sucevene i-au adus României două titluri mondiale la Belgrad

Canotorii suceveni au contribuit din plin la cele cinci medalii, două de aur, una de argint și două de bronz, cucerite de delegația României la Campionatele Mondiale de la Belgrad.

Suceveanca Ancuța Bodnar și botoșăneanca Simona Radiș și-au continuat supremația în proba de dublu vâsle feminin, cucerind duminică un nou titlu mondial, după ce s-au impus detașat în fața echipajelor similare din Lituania și Statele Unite.

Pentru Bodnar și Radiș a fost a 26-a de victorie consecutivă în această probă.

Tot duminică, echipajul feminin de 8+1 al României, din care au făcut parte de asemenea trei sucevence, Roxana Anghel, Maria Tivodariu și Magdalena Rusu, a câștigat titlul mondial după ce a devansat Statele Unite și Australia.

Cu acest rezultat, ambarcațiunea și-a asigurat calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

Canotoarele sucevene au urcat pe podium și sâmbătă, când aceleiași, Maria Tivodariu și Magdalena Rusu au obținut argintul cu echipajul feminin de patru rame, iar Roxana Anghel și Ionela Cozmiuc au luat bronzul la dublu rame, respectiv dublu vâsle categorie ușoară feminin.

Duminică, și-au asigurat biletele pentru Paris și sucevenii Ciprian Tudosă și Florin Arteni care s-au clasat pe locul 7 mondial, după ce au câștigat Finala B a probei de dublu vâsle masculin.

Clasată pe locul 4 la Belgrad, barca masculină de 8+1, în care s-au regăsit sucevenii Sergiu Bejan, Marius Cozmiuc, Ştefan Berariu, Mihăiță Țigănescu, Bogdan Baitoc și Florin Lehaci, are de asemenea un loc asigurat la Jocurile Olimpice de anul viitor.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *