Calin Vieru, surprins de suporteri

Calin Vieru, fiul cunoscutului poet basarabean Grigore Vieru, s-a aratat placut surprins cand a aflat de la reporterii GazetaSV de campania promovata de suporterii romani, intitulata Basarabia Pamant Romanesc. Dupa ce a ascultat cu mirare istorisirea referitoare la initiativa ultrasilor romani, Vieru a declarat: “Am ramas foarte placut surprins sa aud de aceasta campanie si sa vad fotografii cu acele mesaje de pe stadioanele din Romania, mai ales ca cei care promoveaza aceasta initiativa sunt romani. Cel mai bun impact al mesajului politic si ideologic este, inca de pe vremea grecilor, sportul. Iata ca prin sport, si mai ales prin regele fotbal, aducem o problema dureroasa a noastra si cred ca prin sport vom realiza lucruri cat mai multe si eficace “.

Calin Vieru sustine suporterii romani retinuti ilegal in Republica Moldova

In cursul zilelor trecute, o parte buna dintre romanii care au trecut granita catre Republica Moldova au fost retinuti, fara a li se da prea multe explicatii. Acest lucru s-a intamplat de fapt din cauza guvernului moldovean care a incercat astfel sa-i intimideze pe romanii care au trecut Prutul pentru a sarbatori cei 91 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania.

Actiunile fara logica ale autoritatilor moldovene sunt criticate de catre Calin Vieru, fiul lui Grigore Vieru: “Retinerea romanilor fara un motiv clar face parte din politica lor care uraste tot ce e omenesc. Autoritatile de acolo s-au intors cu spatele catre Romania, acesta este stilul lor de a se comporta “.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Calin Vieru, surprins de suporteri"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*