Gabi Burlacu luptă pentru CM

Handbalistul sucevean Gabriel Burlacu nu a avut vacanta de iarna. Si-a petrecut ultimele saptamani, inclusiv Revelionul, in cantonamentul echipei nationale de tineret a Romaniei, care se pregateste sa atace calificarea la Campionatul Mondial din Brazilia.

Meciurile din grupa a 6-a, din care, alaturi de Romania, mai fac parte reprezentativele Bulgariei, Croatiei si Sloveniei, se disputa la finalul acestei saptamani in Sala Sporturilor din Pitesti.

Primul meci al tricolorilor mici va avea loc vineri, de la ora 18.00, in direct la Digi Sport, contra Bulgariei, al doilea va fi sambata, de la aceeasi ora, impotriva Croatiei, iar ultimul, duminica, în compania Sloveniei, tot de la ora 18.00. Conform regulamentului, doar prima clasata din fiecare din cele opt grupe europene preliminare obtine calificarea la turneul final al Campionatului Mondial din Brazilia.

Desi pleaca cu sansa a treia la castigarea grupei de calificare din care fac parte, tricolorii sunt motivati sa rastoarne calculele hartiei si sa mearga la turneul final din Brazilia. “Este si pentru mine o mare provocare. Este prima participare de genul acesta din postura de antrenor principal, a fost o mare satisfactie profesionala sa fiu prezent aici. Îmi doresc sa jucam un handbal de calitate, iar în urma jocului si constantei din fiecare zi sa obtinem calificarea. E un turneu greu, toate cele trei echipe îsi doresc calificarea, fiecare detaliu, gol, minut va conta”, a declarat selectionerul echipei nationale de tineret a Romaniei, Ovidiu Mihaila.

Acesta stie care este cheia succesului la turneul de la Pitesti. “Trebuie sa facem fata psihic în primul rând. Am încredere ca nu va avea nimeni ce sa le reproseze la final, vor da tot ce au mai bun. Sper sa ne facem o bucurie noua în primul rând, celor care formam acest  colectiv. E un pas important în cariera mea si sper ca lucrurile pe le-am transmis sa se vada în teren. Croatia si Slovenia sunt echipe bune, au jucatori în Champions League, nu ne ramâne decât sa fim foarte motivati. Sper ca forta grupului sa-si puna amprenta. Ar fi o încununare a lor pentru tot acest timp petrecut la lot. Este momentul sa-si demonstreze ca pot fi prieteni, ca pot juca handbal de calitate si la final sa se bucure de calificare”, a spus Mihaila citat de siteul handbalvolei.ro.

Ovidiu Mihaila a convocat urmatorul lot de jucatori pentru turneul de calificare de la Pitesti: Alexandru Bucataru (HCM Constanta), Ionut Iancu (CSM Bucuresti), Daniel Bobeica (Stiinta Bacau), Paul Simulescu (Minaur Baia Mare) – portari, Nicusor Negru (CSM Bucuresti), Vlad Sîncelean (CSM Bucuresti) – extreme stanga, Gabriel Burlacu (CSU Suceava), Dan Racotea (Wisla Plock), Adrian Lupse (CSM Bucuresti) – interi stanga, Ramon Somlea (HCM Constanta), Robert Gal (HCM Constanta), Petru Stroe (HCM Rom Cri Brasov) – centri, Nicolae Ungureanu (CSM Bucuresti), Rares Bursuc (LPS Piatra Neamt) – interi dreapta, Roland Thalmaier (Potaissa Turda), Ionut Nistor (Steaua Bucuresti) – extreme dreapta, Adrian Rotaru (CSM Bucuresti), Andras Szasz (HC Odorhei), Gabriel Voinea (Dunarea Calarasi) – pivoti.

Pentru a pregati cât mai bine acest turneu de calificare de la Pitesti, tricolorii au participat la finalul anului trecut la o intrecere amicala in Polonia, unde au inregistrat o victorie, 35-23 cu Odlewinia si doua esecuri cu echipele nationale similare ale Rusiei si Poloniei, 25-30 si 23-24. Gabriel Burlacu a evoluat în toate cele trei meciuri, reusind sa-si treaca de sase ori numele pe lista marcatorilor.

COMENTARII:

3 Comentarii la "Gabi Burlacu luptă pentru CM"

  1. Succes !

  2. România – Bulgaria: 38-20 (22-9)

    România: Iancu, Bucătaru – Negru 8 goluri, Thalmaier 6, Racoțea 4, Bursuc 3, Nistor 3, Șomlea 3, Szasz 3, Stroe 2, Ungureanu 2, BURLACU 1, Lupșe 1, Rotaru 1, Sîncelean 1, Voinea.

  3. Chirut, Pralea, Acatrinei la lotul mare, Burlacu la tineret arata ca la Suceava s-a jucat handbal de calitate si ca inca se mai poate juca.
    HAI GABI!!!!
    Sucevenii sunt alaturi de voi!

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*