Bucovina Rădăuți – Foresta Suceava: 0-3

Foresta a încheiat anul en-fanfare, cu o victorie categorică, scor 3-0, obținută sâmbătă, în deplasare, în derbyul sucevean cu Bucovina Rădăuți, în cadrul ultimei etape a turului Ligii a III-a.

Motivată de gândul că poate intra în vacanța de iarnă la o diferență de doar patru puncte față de primul loc, trupa antrenată de Petre Grigoraș a deschis scorul pe stadionul Municipal din Rădăuți în minutul 29, când Căinari a trimis o pasă în diagonală până la Hagiu, juniorul oaspeților l-a driblat din preluare pe Zvoronciuc și a înscris cu poarta goală pentru 0-1 la pauză. Spiritele s-au încins și mai mult în repriza secundă, în debutul căreia tabăra rădăuțeană a solicitat în zadar penalty la un contact în careu între Ungurianu și Onofraș, fază la care centralul ieșean Valentin Burla a lăsat jocul să continue. La poarta opusă, s-a făcut 0-2, în minutul 59, când Cerlincă a șutat în bară de la 20 de metri, mingea a ricoșat pe fruntea lui Hagiu, iar tânărul mijlocaș al “galben-verzilor” a făcut dubla la o fază în care gazdele au solicitat un off-side inexistent. Scorul final a fost stabilit de Marin, în minutul 64, care, după ce a primit o pasă în centrul careului de la Rigoni, a întors doi fundași adverși și a înscris pe lângă portar. Bucovina – Foresta s-a terminat 0-3, gruparea de pe Areni bifează a șaptea victorie consecutivă și urcă pe locul 2 la finalul turului.

Bucovina Rădăuți: Zvoronciuc – Alecsandru, Antonesei, Mihăeș, Ciobanu – Vitu, Săhlean, Ungurianu – Netbai, Plămadă, Stoian. Au mai intrat: Coroamă, Busuioc și Dănilă.

Foresta Suceava: Ailenei – Onofraș, Mateciuc, Celadnic, Drugă – Cerlincă, Stănescu, Căinari, Hagiu – Martin, Marin. Au mai intrat: Rigoni, June, Grumezescu și Pipoș.

Dorin Goian: “Au fost telefoane multe în ultima săptămână din partea unor persoane și multe presiuni politice. Să țină minte că Dorin Goian va juca numai și numai pe teren. Nu fac jocurile nimănui. Suntem în 2019 și așa cum am jucat cu Aerostar așa am jucat și cu Foresta și așa vom juca cu oricare echipă. Cineva a spus că Goian aduce deservicii fotbalului sucevean pentru ca nu vrea sa ajute Foresta, pentru că vrea să joace corect, dar eu vreau să le implementez o anumită mentalitate aceastor copii pe care ii antrenez.

Petre Grigoraș: “Am întâlnit un adversar greu al campionatului, o echipă agresivă în sensul pozitiv al cuvântului. Nu știu dacă va mai pleca vreo formație cu puncte de aici de la Rădăuți. Scorul final este 3-0, dar nu am câștigat atât de ușor pe cât pare la prima vedere. Am făcut un meci aproape perfect. Aș fi fost mulțumit și cu o victorie la un gol diferență. Rămânem în urmărirea liderului, dar returul trebuie să ne găsească și mai puternici.

Foto: Cristian Plosceac

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Bucovina Rădăuți – Foresta Suceava: 0-3"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*