Bucovina Rădăuți, amendată cu 35.000 de lei pentru deficiențe de organizare și comportament nestatutar

Comisia de Disciplina si Etica a Federatiei Romane de Fotbal a decis, in sedinta sa de miercuri, sa amendeze clubul CSM Bucovina Radauti si oficialii sai cu suma totala de 35.000 de lei.

Penalitatile, venite in urma unei sesizari facuta de catre Departamentul de Competitii al FRF dupa meciul cu Foresta, din 20 martie, nu au fost dictate insa pentru “tentativa de mituire” a arbitrului, asa cum a notat Gazeta Sportului, ci pentru mai multe deficiente de organizare si un comportament nestatutar al oficialilor.

Astfel, clubul CSM Bucovina Radauti a fost amendat cu 15.000 de lei in baza articolului 83/7 din Regulamentul Disciplinar, care prevede ca “incalcarea altor dispozitii ale ROAF privind organizarea în conditii regulamentare a jocului (permiterea accesului publicului în stadion peste capacitatea regulamentara, vânzarea bauturilor alcoolice în stadion, accesul unor persoane neautorizate în incinta terenului, pe culoarele de acces si la vestiare, neafisarea în stadion a regulilor ce trebuie respectate de spectatori, existenta în stadion a unor obiecte sau materiale interzise, neasigurarea conditiilor pentru activitatea presei, interzicerea nejustificata a înregistrarii audio-video a jocului de catre orice alt club, neprezentarea antrenorilor principali la conferinta de presa de dupa joc, omisiunea imprimarii pe documentele de acces a sectorului, rândului si locului ce urmeaza sa fie ocupate precum si orice alte încalcari de la prevederile ROAF privind organizarea jocului), se sanctioneaza gradual, cu penalitate sportiva de la 10.000 la 100.000 lei…”.

De asemenea, presedintele clubului radautean, Vichentie Popescu, si unul dintre stewardzii meciului cu Foresta, Vasile-Gheorghe Hunceac, au fost suspendati cate trei luni din activitatea sportiva si au fost amendati cu cate 12.500 de lei, in baza unui articol din regulament care prevede ca cei doi au actionat „de o maniera menita a influenta derularea si/sau a rezultatului unui meci sau a unei competitii, printr-un comportament contrar stipulatiilor statutare ale FRF, în vederea obtinerii unui avantaj pentru sine însusi sau pentru un tert. Abaterile prevazute în prezentul articol se sanctioneaza cu masura suspendarii de la o luna la 12 luni si penalitate sportiva de la 10.000 lei la 150.000 de lei”.

Bucovina Radauti este calificata la barajul de promovare, indiferent de rezultatul meciului pe care il joaca vineri, la Targu Neamt, in compania celor de la Bradu Borca, in ultima etapa a sezonului regulat al Ligii a III-a.

Foto: Cristian Ploşceac

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Bucovina Rădăuți, amendată cu 35.000 de lei pentru deficiențe de organizare și comportament nestatutar"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*