Bibirig a părăsit Suceava

După cinci ani şi jumătate petrecuţi la Universitatea, Leonard Bibirig a părăsit, la începutul acestei săptămâni, Suceava. Fostul antrenor al “studenţilor” a semnat cu HC Vaslui, echipă clasata pe locul 4 în eşalonul secund.

Funcţia de antrenor al echipei a doua a Universităţii nu i-a priit lui Leonard Bibirig. La patru luni de la rocada cu Răzvan Bernicu, acesta şi-a reziliat luni contractul cu gruparea suceveană.

“Leonard m-a anunţat de fiecare dată când a venit cineva cu o ofertă pentru el. Acum mi-a spus că, de când nu mai este la prima echipă, având doar 5-6 jucători de la echipa a doua în pregătire, nu mai are obiectul muncii, simte că nu se mai pregăteşte şi că, indiferent de banii pe care îi câştigă, îşi doreşte să-şi continue cariera de antrenor la unul dintre cluburile care l-au contactat”, a anuntat directorul tehnic al Universitatii, Petru Ghervan.

În locul lui Leonard Bibirig, pe banca tehnică a echipei secunde, urmează să fie instalat cineva din cadrul clubului, printre cei vizaţi de Petru Ghervan numărându-se şi Mădălin Ţuţu.

“Eu aş fi vrut să facem antrenamente în comun şi doar pregătirea jocului să se facă separat, dar este clar că echipa a doua trebuie condusă la meciuri de un antrenor. Pentru această funcţie luăm în calcul doar variante interne. Mie mi-ar fi plăcut să fie un jucător de la echipa întâia. Dacă Ţuţu ar fi putut să se mişte mai repede ar fi fost cea mai fericită soluţie. În primele săptămâni voi fi şi eu acolo pentru a-l ajuta pe noul antrenor”, a precizat managerul echipei locale de handbal.

La scurt timp după despărţirea de Universitatea, Leonard Bibirig s-a întors în oraşul natal, Vaslui, pentru a antrena echipa locală, poziţionată momentan pe locul 4 în seria A din liga secundă.

“M-am întors acasă, locul unde am început şi de unde am plecat în handbalul de performanţă. Acum am revenit pentru a împărtăşi din experienţa acumulată în toţi aceşti ani. Pot spune că am ales Vasluiului, deoarece aici există un proiect îndrăzneţ, de încredere, dar şi pentru că datorez multe oraşului“, a declarat Bibirig la prima conferinţă de presă susţinută la noua sa echipă.

Leonard Bibirig a venit la Suceava în vara anului 2007, iar timp de doi ani a fost jucător şi antrenor secund al Universităţii. Din 2009 şi până în prezent a condus echipa locală de handbal în calitate de antrenor principal, cu o pauză în perioada iulie-noiembrie 2011, când banca tehnică a fost condusă de Stelian Bursuc. La finalul lunii septembrie a anului trecut, acesta si-a dat demisia de la prima echipa, făcând schimb de locuri cu antrenorul formaţiei a doua, Răzvan Bernicu. În cariera sa de jucător, Leonard Bibirig a câştigat trei titluri de campion al României, trei cupe ale României şi a jucat în peste 90 de meciuri ale Echipei Naţionale, unde a fost şi căpitan.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Bibirig a părăsit Suceava"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*