Bibi a găsit cheia succesului

Golurile marcate pe faza a doua si anihilarea treptata a pivotului Rica Paraianu. Acestea au fost in opinia antrenorului Leonard Bibirig secretele victoriei reusite de Universitatea in partida de astazi cu HC Caras Severin. “Stiam ca resitenilor nu le convine jocul nostru in viteza, ca isi vor duce atacurile la limita pasivului si vor cauta angajarile pe Rica Paraianu. In prima repriza nu am reusit sa-i contracaram, dar odata cu trecerea timpului ne-am imbunatatit apararea si am dat mult mai multe goluri pe faza a doua. Cred ca asta a fost cheia meciului. Am obtinut o victorie muncita in fata unor jucatori experimentati care pot sa faca fata oricand la lotul national”, a declarat Leonard Bibirig, la conferinta de presa.

Tehnicianul “studentilor” este ponderat cand vine vorba de sansele echipei sucevene de a ramane pe podiumul clasamentului pana la finalul campionatului. “Important este sa ramanem realisti. S-au disputat doar cateva etape din retur si se mai pot intampla multe pana la finalul campionatului. O victorie sau o infrangere te poate urca sau te poate cobori in clasament. Pentru moment, trebuie sa scapam de oboseala acumulata dupa cele doua saptamani foarte intense, in care am disputat meciuri din trei in trei zile si am parcurs peste 5.000 de kilometri cu autocarul”, a mai spus Leonard Bibirig.

De partea cealalta, tehnicianul Aihan Omer a pus tunurile pe brigada de arbitri Costin / Vicea, care in opinia sa nu trebuia delegata la un asemenea derby. “Echipa noastra a venit sa castige la Suceava, nu sa faca figuratie, iar in proportie de 99 la suta am si reusit asta. Am pregatit foarte bine meciul, cunoasteam echipa suceveana, iar in mare masura am reusit sa-i contracaram stilul de joc. Din pacate insa, finalul a fost controversat. Nu vreau sa pun la indoiala daruirea si dorinta de victorie a gazdelor, dar dupa parerea mea cei doi arbitri nu erau de meciul acesta. Aveam nevoie de doi arbitri internationali, cu experienta mare, care sa gestioneze bine fazele si finalul de joc. Au gresit in ambele parti, iar la anumite faze au demonstrat ca nu stiu nici macar regulamentul. Mi s-a dat cartonas rosu pe nedrept, pentru ca aveam dreptul sa retin echipa timp de trei minute si apoi sa o bag in teren. Una peste alta cred ca a fost un meci spectaculos pentru cei care au venit la sala. Noi suntem mai tristi pentru ca am pierdut, iar sucevenii probabil se bucura pentru ca au trecut peste un hop greu. Nu ne ramane decat sa mergem mai departe si sa tratam la fel si restul meciurilor”, a declarat antrenorul Aihan Omer.

Omer spera ca HC Caras Severin si Universitatea sa se califice la brat in cupele europene si a laudat tanara formatie suceveana. “Campionatul este lung, dar sper ca atat echipa noastra, cat si Suceava sa se califice in cupele europene. Ar fi ideal, pentru ca, desi in teren ne batem fara menajamente, la nivel de banca tehnica, am o relatie buna atat cu domnul Ghervan, cat si cu Bibirig, care mi-a fost si jucator. Suceava a ramas aceiasi echipa harnica, luptatoare, care alearga foarte mult. Sigur ca a schimbat foarte multi jucatori, dar stilul de joc si pregatirea au ramas la fel. Schimbarea de generatii lasa urme, dar acesti jucatori tineri o sa progreseze, iar la anul vor juca si mai bine”, considera Omer.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Bibi a găsit cheia succesului"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*