Bazin modern la USV (video)

Handbaliştii de la Universitatea dar şi sucevenii care au nevoie de recuperare fizică vor putea în cel mai scurt timp să beneficieze de tratamente specifice la cel mai înalt nivel. Bazinul de înot din campusul universitar îşi va deschide porţile în cel mult o lună de zile.

Ultima investiţie a Universităţii “Ştefan cel Mare” din Suceava, în valoare de 80 de miliarde lei vechi, o reprezintă bazinul de înot întins pe o suprafaţă de 3.000 mp, care cuprinde şi laboratoare de kinetoterapie. Decanul Facultăţii de Educaţie Fizică, Petru Ghervan, asigură că până cel târziu pe 15 octombrie va fi dată în folosinţă noua incintă.

“Acolo este vorba despre un bazin cu platforma reglabila, cu anumite aparate care poate sa ii duca si pe cei care sunt imobilizati pe scaun. Sunt lucruri de finete foarte mare, create dupa o tehnologie de ultima ora, astfel ca nu ma pot pronunta eu despre cand va fi gata. Personal cred ca termenul de 1 octombrie este realizabil, daca nu, cu siguranta pe 15 octombrie vom putea intra in baza respectiva”, a anuntat Petru Ghervan.

Nu doar sportivii sau studenţii vor avea acces în noul spaţiu. În cabinetele de kinetoterapie vor putea face gimnastică de întreţinere toti sucevenii care solicită acest lucru.

“In primul rand, pentru sportivii care sunt extenuati, obositi, avem tot felul de mijloace de recuperare, dar sunt si multe aparate folosite pentru recuperare in urma unor afectiuni. Cred ca orice cetatean din Suceava sufera de extenuare sau de o afectiune a aparatului locomotor si cam toti avem nevoie de refacerea fortelor. Tinand cont de aceste aspecte, eu cred ca acel spatiu va fi unul foarte cautat si atractiv”, a mai spus Petru Ghervan.

Bazinul are 5 culoare şi va fi deschis pentru publicul larg, după ora 14.00 sau după ora 16.00, atunci cînd se vor încheia orele de sport ale grupelor de studenţi.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Bazin modern la USV (video)"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*